REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řezy s vaječným likérem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený piškot potřený marmeládou, ozdobený krémem ochuceným kromě jiného vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou.


Ingredience:
Na piškot:
5 lžicpolohrubé mouky
3 lžícemoučkového cukru
2-3 lžícehorké vody
2 lžícekakaa
2 lžíceoleje
1/2 sáčkuprášku do pečiva
5 ksvajec
marmeláda na potření
papír na pečení
Na krém:
750 mlmléka
200 mlvaječného koňaku
250 gmásla
3 lžícemoučkového cukru
3 sáčkyvanilkové pudinky (nejraději používám od Dr.Oetkera - je hustý)
Na pařížskou šlehačku:
2 kelímkyrostlinné šlehačky Cremefine (na šlehání!, existuje ještě na vaření)
2 lžícekakaa
1 lžícecukru

Postup:

1. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme horkou vodu a olej, promícháme, pak lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků a nakonec a přes sítko přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva
2. Hmotu přendáme na plech (30 x 40 cm) vyložený papírem na pečení, pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C, pečeme tak 20 minut, po zchladnutí ho potřeme marmeládou (ta zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora)
3. Připravíme si krém; z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký), necháme vychladnout
4. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink, ušleháme krém doběla
5. Krém naneseme na piškot potřený marmeládou a nakonec navrstvíme ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda šlehačky Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku (pokud ji neseženete, tak uvedete k varu večer normální šlehačku s cukrem a kakaem a hmotu dáte vychladnout přes noc nejlépe v ledničce a druhý den ji vyšleháte)
6. Ozdobíme dle fantazie … nakrájíme na jednotlivé řezy a můžeme podávat.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Mexiko, Itálie, New York: Po stopách nejlepších koktejlů světa

Mezinárodní den koktejlů (13. května) se nezadržitelně blíží. Víte, že tento světově uznávaný svátek založil barman a významný český publicista Alexander Mikšovic? První oslava se uskutečnila už v roce 1999. Květen tedy patří mezi měsíce oslavující koktejly z různých koutů zeměkoule. Opravdoví fajnšmekři ale ví, že ty nejlepší drinky vám namíchají přímo v destinacích, kde se zrodily. Kupte si letenku a vydejte se s námi na cestu kolem „koktejlového světa“.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Je to BIO, nebo ne? Naučte se rozpoznávat loga a s nimi i kvalitu

Farmářské, domácí, ze statku či od babičky. Takovými přízvisky se obaly produktů na pultech obchodních řetězců jen hemží. Nenechte se lehce zmást líbivými názvy. Pokud hledáte opravdovou bio kvalitu, je nutné se řídit certifikovanými značkami, jen podle nich totiž poznáte, co opravdu kupujete. Jak se ale ve značení vyznat, co přesně symboly znamenají a na co si dát pozor?

číst dále ...

Osvěžující ledové čaje, nanuky bez konzervantů a limonády z přírody. Domácí letní nápoje si připravíte jako nic

Limonády a nanuky patří k létu stejně jako prázdniny nebo plná koupaliště. Bez nich by to prostě nebylo ono! Pro kýžené sladké osvěžení přitom ani nemusíte do obchodu, domácí ledový čaj nebo nanuk z přírodní ovocné šťávy si zvládnete připravit i sami doma – trvá to pár minut a výsledek je učiněná lahoda.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy