REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řezy s vaječným likérem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený piškot potřený marmeládou, ozdobený krémem ochuceným kromě jiného vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou.


Ingredience:
Na piškot:
5 lžicpolohrubé mouky
3 lžícemoučkového cukru
2-3 lžícehorké vody
2 lžícekakaa
2 lžíceoleje
1/2 sáčkuprášku do pečiva
5 ksvajec
marmeláda na potření
papír na pečení
Na krém:
750 mlmléka
200 mlvaječného koňaku
250 gmásla
3 lžícemoučkového cukru
3 sáčkyvanilkové pudinky (nejraději používám od Dr.Oetkera - je hustý)
Na pařížskou šlehačku:
2 kelímkyrostlinné šlehačky Cremefine (na šlehání!, existuje ještě na vaření)
2 lžícekakaa
1 lžícecukru

Postup:

1. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme horkou vodu a olej, promícháme, pak lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků a nakonec a přes sítko přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva
2. Hmotu přendáme na plech (30 x 40 cm) vyložený papírem na pečení, pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C, pečeme tak 20 minut, po zchladnutí ho potřeme marmeládou (ta zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora)
3. Připravíme si krém; z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký), necháme vychladnout
4. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink, ušleháme krém doběla
5. Krém naneseme na piškot potřený marmeládou a nakonec navrstvíme ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda šlehačky Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku (pokud ji neseženete, tak uvedete k varu večer normální šlehačku s cukrem a kakaem a hmotu dáte vychladnout přes noc nejlépe v ledničce a druhý den ji vyšleháte)
6. Ozdobíme dle fantazie … nakrájíme na jednotlivé řezy a můžeme podávat.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy