REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řezy s tvarohovo-kokosovými kuličkami “Ranní rosa“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuličky z tvarohové hmoty ochucené kokosem zamrazené, vtlačené do základního těsta, dezert upečený, pak ještě potřený krémem, po ztuhnutí servírovaný nakrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
Na těsto:
300 gpolohrubé mouky
250 gHery nebo másla
150 gmoučkového cukru
30 gkakaa
200 mlkysané smetany
100 mlmléka
1 sáčekprášek do pečiva
3 ksvejce + zbylý bílek z kuliček
Na kuličky:
200 gměkkého tvarohu
100 gmoučkového cukru
80 g kokosu (možná i více, podle konzistence tvarohu )
1 ksvaječného žloutku
Na krém:
150 gmoučkového cukru
80 gpolohrubé mouky
500 mlmléka
1 sáčekvanilkového cukru
1 ksvejce

Postup:

1. Minimálně 1 hodinu před začátkem přípravy moučníku vytvoříme z výše uvedených surovin tvarohovo – kokosové kuličky, hmotu dobře propracujeme, necháme 30 minut v lednici, pak utvoříme 15 kuliček (já jich měla 12, ale byly moc velké, příště udělám menší a více) 2. Hotové kuličky vložíme na hodinu do mrazáku (po vyndání je můžeme ještě lépe zformovat)
3. Těsto vymícháme z uvedených surovin bez kakaa, nejprve vyšleháme Heru s cukrem, pak přidáme vejce i se zbylým bílkem, následně kysanou smetanu, mléko a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva, těsto rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme kakao
4. Na menší plech 32 x 23 cm vyložený papírem na pečení nejprve rozetřeme světlé a poté tmavé těsto, do těsta vtlačíme kuličky vyjmuté z mrazáku a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 30 minut
5. Moučník vyjmeme a necháme vychladnout
6. Krém uvaříme z uvedených surovin, dobře mícháme a necháme také vychladnout, poté jej namažeme na moučník
7. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout, zdobíme třeba kakaem s kokosem nebo nastrouhanou čokoládou, řežeme na jednotlivé řezy tak, abychom přeřízli kuličky na poloviny.

Doporučení:

Postup ve fotografiích najdete zde: Řezy s tvarohovo – kokosovými kuličkami “Ranní rosa”.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Valentýnské müsli snídaně do postele. 4 tipy na romantické recepty

Že každý rok při této příležitosti chodíte na romantickou večeři? To je samozřejmě skvělé! Zkuste však letos svou drahou polovičku překvapit hned na úvod zamilovaného dne a připravte lehkou, ale přitom výživnou snídani až do postele. A protože správná snídaně by měla obsahovat dostatek kvalitních sacharidů, vlákniny a bílkovin, přinášíme vám čtyři tipy na snídaně z müsli.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Tuřín – neprávem zapomenutá zelenina

Tuřín je křížencem vodnice a hlávkového zelí. I když je dobře známý fanouškům kultovního seriálu Černá zmije, který se odehrával v anglickém středověku, tak byl objeven a popsán pravděpodobně až v 17. století ve Švédsku, odkud se rozšířil do Evropy a celého světa. Tuřín je sytý, a hlavně mrazu odolný. A to více než jakákoli jiná zelenina. Díky tomu byl velmi oblíbenou potravou chudých a zejména během světových válek se jednalo o jednoduchou potravinu pro vypěstování i skladování a častou složku jídel. Možná proto, že tuřínu měli všichni už dost, po druhé světové válce vymizel z našich jídelníčků. To je ovšem škoda.

číst dále ...

Poslechněte babičky: Polévka je grunt a v chladném počasí příjemně zahřeje

„Polévka je grunt a maso je špunt,“ také jste to od babičky slýchali? Tak si toto rčení dobře zapamatujte, protože je pravdivé. Polévky působí blahodárně na organismus, v zimě nás příjemně prohřejí a v létě ve své studené formě naopak ochladí. Díky řadě pozitivních účinků na tělo i mysl by měly být polévky součástí každého jídelníčku. Jsou velmi nenáročné na přípravu, a není divu, že si je oblíbili již naši předkové.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy