REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řezy s tvarohovo-kokosovými kuličkami “Ranní rosa“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuličky z tvarohové hmoty ochucené kokosem zamrazené, vtlačené do základního těsta, dezert upečený, pak ještě potřený krémem, po ztuhnutí servírovaný nakrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
Na těsto:
300 gpolohrubé mouky
250 gHery nebo másla
150 gmoučkového cukru
30 gkakaa
200 mlkysané smetany
100 mlmléka
1 sáčekprášek do pečiva
3 ksvejce + zbylý bílek z kuliček
Na kuličky:
200 gměkkého tvarohu
100 gmoučkového cukru
80 g kokosu (možná i více, podle konzistence tvarohu )
1 ksvaječného žloutku
Na krém:
150 gmoučkového cukru
80 gpolohrubé mouky
500 mlmléka
1 sáčekvanilkového cukru
1 ksvejce

Postup:

1. Minimálně 1 hodinu před začátkem přípravy moučníku vytvoříme z výše uvedených surovin tvarohovo – kokosové kuličky, hmotu dobře propracujeme, necháme 30 minut v lednici, pak utvoříme 15 kuliček (já jich měla 12, ale byly moc velké, příště udělám menší a více) 2. Hotové kuličky vložíme na hodinu do mrazáku (po vyndání je můžeme ještě lépe zformovat)
3. Těsto vymícháme z uvedených surovin bez kakaa, nejprve vyšleháme Heru s cukrem, pak přidáme vejce i se zbylým bílkem, následně kysanou smetanu, mléko a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva, těsto rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme kakao
4. Na menší plech 32 x 23 cm vyložený papírem na pečení nejprve rozetřeme světlé a poté tmavé těsto, do těsta vtlačíme kuličky vyjmuté z mrazáku a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 30 minut
5. Moučník vyjmeme a necháme vychladnout
6. Krém uvaříme z uvedených surovin, dobře mícháme a necháme také vychladnout, poté jej namažeme na moučník
7. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout, zdobíme třeba kakaem s kokosem nebo nastrouhanou čokoládou, řežeme na jednotlivé řezy tak, abychom přeřízli kuličky na poloviny.

Doporučení:

Postup ve fotografiích najdete zde: Řezy s tvarohovo – kokosovými kuličkami “Ranní rosa”.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Nepostradatelná osvěžující kombinace léta: gin & tonic

Klasika všech klasik gin & tonic neboli nejlepší způsob osvěžení a podpoření dobré nálady v teplých letních dnech. Vyzkoušejte nové kombinace se středomořským Ginem Mare. Doplňte tento prémiový gin například kvalitním tonikem Thomas Henry a dopřejte si opravdu chutný a osvěžující drink.

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Grilovací sezóna je v plném proudu!

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro Vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině. Půjdeme k té druhé zprávě. Naštěstí pro nás bude o něco pozitivnější. Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

číst dále ...

Roter Hahn: Jihotyrolský knödle vládne každé sezóně

Jihotyrolští farmáři své hosty každý den hýčkají domácími delikatesami. Ať je léto nebo zima, sezóna si žádá svůj vlastní recept na národní pokrm – „knödle,“obdobu našeho českého plněného knedlíku na slano či na sladko. Běžně ho můžete ochutnat v lokální kuchyni, šenku či na statku svého farmáře. Ať je velký, malý, se špekem, s ovocem, se zeleninou, každá sezóna je v Jižním Tyrolsku zkrátka sezóna knedlíků.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou. Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností. V dnešní době, kdy se stále častěji ubíráme k přírodě, je však více než nasnadě dát pohance šanci. Je totiž zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek, které na náš organismus působí velice prospěšně. Věděli jste, že pohanka nepatří do skupiny obilovin, ale mezi tzv. pseudocereálie? Běžně se však v jídelníčku užívá jako obilovina (navíc bezlepková), z níž lze vařit nasladko i naslano.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy