REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řezy s tvarohovo-kokosovými kuličkami “Ranní rosa“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuličky z tvarohové hmoty ochucené kokosem zamrazené, vtlačené do základního těsta, dezert upečený, pak ještě potřený krémem, po ztuhnutí servírovaný nakrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
Na těsto:
300 gpolohrubé mouky
250 gHery nebo másla
150 gmoučkového cukru
30 gkakaa
200 mlkysané smetany
100 mlmléka
1 sáčekprášek do pečiva
3 ksvejce + zbylý bílek z kuliček
Na kuličky:
200 gměkkého tvarohu
100 gmoučkového cukru
80 g kokosu (možná i více, podle konzistence tvarohu )
1 ksvaječného žloutku
Na krém:
150 gmoučkového cukru
80 gpolohrubé mouky
500 mlmléka
1 sáčekvanilkového cukru
1 ksvejce

Postup:

1. Minimálně 1 hodinu před začátkem přípravy moučníku vytvoříme z výše uvedených surovin tvarohovo – kokosové kuličky, hmotu dobře propracujeme, necháme 30 minut v lednici, pak utvoříme 15 kuliček (já jich měla 12, ale byly moc velké, příště udělám menší a více) 2. Hotové kuličky vložíme na hodinu do mrazáku (po vyndání je můžeme ještě lépe zformovat)
3. Těsto vymícháme z uvedených surovin bez kakaa, nejprve vyšleháme Heru s cukrem, pak přidáme vejce i se zbylým bílkem, následně kysanou smetanu, mléko a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva, těsto rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme kakao
4. Na menší plech 32 x 23 cm vyložený papírem na pečení nejprve rozetřeme světlé a poté tmavé těsto, do těsta vtlačíme kuličky vyjmuté z mrazáku a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 30 minut
5. Moučník vyjmeme a necháme vychladnout
6. Krém uvaříme z uvedených surovin, dobře mícháme a necháme také vychladnout, poté jej namažeme na moučník
7. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout, zdobíme třeba kakaem s kokosem nebo nastrouhanou čokoládou, řežeme na jednotlivé řezy tak, abychom přeřízli kuličky na poloviny.

Doporučení:

Postup ve fotografiích najdete zde: Řezy s tvarohovo – kokosovými kuličkami “Ranní rosa”.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Maso a grilování: Kam pro ten nejlepší kus?

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger – steakových partií masa existuje několik, a ne každý se hodí na vše. Kritérií, podle kterých vybírat, je nepřeberné množství. Pokud si budete chtít při prvních jarních grilovačkách připravit lahodný steak, měli byste zvolit opravdu pěkně vyzrálý kus masa. Nezapomínejte, že s čím kvalitnějšími ingrediencemi pracujete, o to lepší bude výsledek.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Přivítejte jaro skleničkou květinového vína

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.

číst dále ...

Lahodný kozí sýr, jak ho neznáte. Připravte si lehký jarní oběd, který vás zasytí

Teplejší počasí si žádá odlehčené pokrmy. Pokud patříte k těm, které salát nezasytí, zkuste si ho trošku vylepšit a doplnit o kvalitní kozí sýr. Dodá jídlům nezvyklé lahodnou příchuť, a navíc ho ocení i ti, kteří si třeba kravskou verzi dopřát nemohou. Rozhodně se nehodí jen do salátů, vynikající je také na grilu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy