REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řezy s tvarohovo-kokosovými kuličkami “Ranní rosa“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuličky z tvarohové hmoty ochucené kokosem zamrazené, vtlačené do základního těsta, dezert upečený, pak ještě potřený krémem, po ztuhnutí servírovaný nakrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
Na těsto:
300 gpolohrubé mouky
250 gHery nebo másla
150 gmoučkového cukru
30 gkakaa
200 mlkysané smetany
100 mlmléka
1 sáčekprášek do pečiva
3 ksvejce + zbylý bílek z kuliček
Na kuličky:
200 gměkkého tvarohu
100 gmoučkového cukru
80 g kokosu (možná i více, podle konzistence tvarohu )
1 ksvaječného žloutku
Na krém:
150 gmoučkového cukru
80 gpolohrubé mouky
500 mlmléka
1 sáčekvanilkového cukru
1 ksvejce

Postup:

1. Minimálně 1 hodinu před začátkem přípravy moučníku vytvoříme z výše uvedených surovin tvarohovo – kokosové kuličky, hmotu dobře propracujeme, necháme 30 minut v lednici, pak utvoříme 15 kuliček (já jich měla 12, ale byly moc velké, příště udělám menší a více) 2. Hotové kuličky vložíme na hodinu do mrazáku (po vyndání je můžeme ještě lépe zformovat)
3. Těsto vymícháme z uvedených surovin bez kakaa, nejprve vyšleháme Heru s cukrem, pak přidáme vejce i se zbylým bílkem, následně kysanou smetanu, mléko a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva, těsto rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme kakao
4. Na menší plech 32 x 23 cm vyložený papírem na pečení nejprve rozetřeme světlé a poté tmavé těsto, do těsta vtlačíme kuličky vyjmuté z mrazáku a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 30 minut
5. Moučník vyjmeme a necháme vychladnout
6. Krém uvaříme z uvedených surovin, dobře mícháme a necháme také vychladnout, poté jej namažeme na moučník
7. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout, zdobíme třeba kakaem s kokosem nebo nastrouhanou čokoládou, řežeme na jednotlivé řezy tak, abychom přeřízli kuličky na poloviny.

Doporučení:

Postup ve fotografiích najdete zde: Řezy s tvarohovo – kokosovými kuličkami “Ranní rosa”.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Jedinečné dubnové recepty, které potěší celou rodinu

Čeho není nikdy dost? Nových receptů! Na duben si pro vás Akademie kvality připravila výživné pokrmy plné bílkovin, vitaminů a minerálů. Nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale zároveň podpoří imunitu. V každém z nich bude minimálně jedna z těchto surovin: vejce, slanina, máslo, jogurt nebo pečivo. Typické snídaňové ingredience, které jsou ovšem využitelné i k obědu, večeři a svačině. A nezapomínejte, že se chuť pokrmu odvíjí od kvality použitých surovin. S jejich výběrem mohou pomoci loga kvality, jakými jsou např. Klasa a Regionální potravina.

číst dále ...

Velikonoční menu může být pestré! Vyzkoušejte rybu nebo speciality z různých koutů Evropy

Velikonoce nemusí být jen o kuřeti s nádivkou a sladkém beránkovi, i když je máme všichni rádi. Občas se vyplatí experimentovat a pustit do kuchyně čerstvý vítr. A jaro je k tomu přímo stvořené. Co třeba oprášit starý český zvyk a připravit na Velký pátek pokrm z ryby? I v mnoha evropských zemích je velikonoční kuchyně plná výtečných jídel, které stojí za to ochutnat. Naláká vás italský koláč se špenátem nebo dorůžova upečené jehněčí stehýnko po francouzsku? Autentičnost kulinářského zážitku ještě podpořte lokálními nápoji a nudit se nebudete!

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Nejlepší řízky na světě? Smažené na řepkovém oleji!

Vepřový, telecí, kuřecí či vídeňský, který je ten nejlepší? Láska k řízkům nezná u Čechů hranic. Stejně tak i způsoby jejich přípravy. Nejčastěji je připravujeme na oleji, sádle či másle. Která z těchto variant je ale nejzdravější?

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Restaurace Styl&Interier čelí krizi přípravou obědů zdarma pro zdravotníky nemocnice Na Bulovce #jidloprobulovku

Vyhlášený nouzový stav a s ním spojená nejistota znamená pro většinu restauračních provozů boj o holé přežití. Čelit nečekané situaci bezplatnou pomocí zdravotníkům nemocnice Na Bulovce se rozhodl pan Marek Dudák, majitel oblíbeného bistra Styl&Interier v centru Prahy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy