REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Restovaný kadeřávek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omyté listy kadeřávku restované v olivovém oleji nebo oleji s burských oříšků.


Ingredience:
750 gmladých listů kadeřávku
3 lžíceoleje z burských oříšků nebo olivového oleje
šťáva z poloviny citrónu
čerstvě umletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Kadeřávek důkladně omyjeme a následně necháme důkladně okapat nejlépe v sítku
2. Listy nakrájíme nahrubo
3. Olej na pánvi rozpálíme na vysokou teplotu, jakmile začne praskat, vložíme do něj kousky kadeřavé kapusty
4. Za stálého míchání restujeme cca 3 minuty, pak pánev sundáme z ohně
5. Orestovaný kadeřávek osolíme, dochutíme pepřem a pokapeme citrónovou šťávou.

Doporučení:

Takto upravené listy kadeřávku podáváme horké, jako přílohu k dušenému nebo pečenému masu.

Poznámka:

Více viz. článek z naší Encyklopedie zeleniny: Kadeřávek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy