REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Restovaná vepřová játra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Játra usmažená zprudka na oleji, poprášená moukou, okořeněná drceným barevným pepřem, osolená. Rychlá minutka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600-700 gvepřových jater
4 lžícehladké mouky
černý nebo barevný drcený pepř
sůl

Postup:
  1. Vepřová játra důkladně omyjeme, osušíme, potom z nich odstraníme blány, pak je nakrájíme na tenčí plátky
  2. Jemně játra opepříme a poprášíme hladkou moukou
  3. Játra osolíme, v pánvi na dobře rozpáleném oleji je zprudka z obou stran orestujeme, nejlépe ihned podáváme!
Doporučení:

Vedle v pánvi na troše oleje můžeme usmažit na kolečka nakrájenou cibuli a použít ji na ozdobu jater.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy