REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Restovaná telecí játra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě orestovaná telecí játra, podlitá vodu, podušená.


Ingredience:
1 kgtelecích jater
3 kscibule
kmín
sůl
mletý černý pepř
vlažná voda
hladká mouka
tuk

Postup:

1. Telecí játra odblaníme, opláchneme a nakrájíme na hrubší nudle
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a lehce osmahneme na tuku v hrnci
3. Přidáme nakrájená játra a spolu s cibulí necháme orestovat
4. Zaprášíme hladkou moukou, opepříme a mírně posypeme kmínem
5. Zalijeme vlažnou vodou, zamícháme a podusíme doměkka
6. Hotová játra přisolíme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Dušená rýže nebo vařené brambory, popřípadě čerstvý chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy