REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rejžák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Orlických hor. Sladká rýže smíchaní se sušenými švestkami, zapečená, dochucená medem a sypaná skořicí.


Ingredience:
250 grýže
80-100 gsušených švestek
50 gmásla
2-3 dlmléka
cukr nebo med
skořice nebo ovocná šťáva

Postup:

1. Rýži dobře propereme, smícháme se sušenými švestkami a dáme na kastrol nebo do formy dobře vymaštěné máslem
2. Zalijeme mlékem oslazeným podle chuti cukrem nebo medem
3. Upečený mastíme máslem a sypeme cukrem se skořicí nebo polijeme ovocnou šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy