REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rejnok s celerem a mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky rejnočího masa orestované na másle a servírované s podušenou zeleninou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
750 gmasa z rejnka
75 gmásla
50 gceleru hlíznatého
1 ksvětší cibule
1 ksmrkve
2 lžičkybílého jogurtu
2 lžičkyfrancouzské hořčice
1 lžícetučné smetany
1 lžícehladké mouky
čerstvě namletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné rejnočí maso nakrájíme na větší kostky, okořeníme pepřem a osolíme
2. Mrkev a celer oškrábeme a nakrájíme na nudličky, očištěnou cibuli nakrájíme na jemné plátky
3. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla na kterém orestujeme kostky ryby
4. Na druhé čisté pánvi rozehřejeme zbytek másla, na kterém podusíme připravenou zeleninu, dusíme ji do změknutí, pak směs zaprášíme moukou a vaříme ještě 2 minut
5. Nakonec do zeleninové směsi přidáme hořčici, jogurt a smetanu, opatrně promícháme a chvíli povaříme (za stálého míchání)
6. Do podušené zeleninové směsi vložíme orestované kousky rejnoka a vše promícháme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy