REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ředkvičková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jarní polévka připravená z masového vývaru, svazečku ředkviček, cibule, bílého vína a dalších ingrediencí.


Ingredience:
2 svazečkyředkviček s pěknými, nepoškozenými listy
2 svazečkypažitky
3/4 lmasového vývaru
1/8 lsmetany ke šlehání (33 %)
1/8 lbílého vína
1 ksžloutku
1 kscibule
1 lžícetuku
muškátový oříšek

Postup:

1. Oloupanou cibuli, oprané lístečky z ředkviček a opranou a okapanou pažitku nadrobno nasekáme a krátce podusíme na dobře rozpáleném tuku
2. Zalijeme vývarem, okořeníme muškátovým oříškem a 10 minut na mírném zdroji tepla vaříme
3. Polévku sejmeme z ohně, přidáme smetanu, v níž jsme rozšlehali žloutek, a nahrubo nastrouhané ředkvičky
4. Zalijeme vínem a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy