Salát z nakrájené čerstvé zeleniny s černými olivami a sýrem, dochucený citrónovou šťávou.
Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby: | |
200 g | sýra feta (nebo balkánský) |
20 ks | černých oliv bez pecek |
1 ks | salátové okurky |
2 ks | papriky |
4 ks | menších rajčat |
3 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | citrónové šťávy |
sůl |
Postup:
1. Salátovou okurku oloupeme a nahrubo nastrouháme
2. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na menší nudličky
3. Sýr nakrájíme na kostičky
4. Vše vložíme do mísy, přidáme černé olivy bez pecek, zakapeme olivovým olejem, citrónovou šťávou a podle chuti přisolíme 5. Zlehka promícháme a ihned podáváme.
Salát solíme jen málo, protože sýr je slaný. Na salát používáme velkou mísu (skleněnou, porcelánovou, nerezovou), abychom mohli salát dobře a snadno promíchat.
Poznámka:Sýr feta je jemnější než balkánský a dostane se již koupit v supermarketech.