REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rebarborový štrúdl

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Štrúdl plněný rebarborovou směsí a opraženou strouhankou, upečený dozlatova, servírovaný pocukrovaný moučkovým cukrem.


Ingredience:
400 gočištěné rebarbory
150 gtřtinového cukru
100 gmásla
5 lžicstrouhanky
Na těsto:
280 ghladké mouky
260 gmásla
200 gcukru
5 lžiczakysané smetany
1 lžícebílého vína
2 ksžloutků
špetka kypřicího prášku do pečiva
Na pocukrování:
moučkový cukr

Postup:

1. Očištěnou rebarboru nakrájíme na kousky dlouhé 3 cm, posypeme 50 g třtinového cukru a necháme 15 minut odstát
2. Na rozehřátém másle opražíme strouhanku a vmícháme zbylý třtinový cukr, ze směsi oddělíme 1/
3 a tu promícháme s rebarborou
3. Do prosáté hladké mouky s kypřicím práškem do pečiva přidáme 210 g na menší kousky nakrájeného másla, žloutky, cukr, bílé víno, zakysanou a vypracujeme hladké těsto, které rozválíme, několikrát přeložíme a necháme 1 hodinu v lednici odpočinout
4. Pak těsto rozválíme do tenka, rozetřeme na něm rebarborovou směs, posypeme zbylou opraženou strouhankou a zakapeme 50 g rozpuštěného másla, okraje přehneme, opatrně zavineme a přendáme na plech vyložený pečicím papírem
5. Vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme dozlatova (20 minut), ještě horký štrúdl pocukrujeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy