Uvařené ravioly smíchané s podušenými rajčaty.
Ingredience:
500 g | měkkých rajčat |
400 g | raviol |
50 g | nastrouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýra |
2 ks | stroužky česneku |
2 lžíce | olivového oleje |
hrst petrželky | |
oregano | |
sůl | |
voda na uvaření těstovin |
Postup:
1. Prolisovaný česnek osmahneme na oleji
2. Přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata a oregano, mírně osolíme a dusíme, dokud rajčata nezměknou
3. Ravioli uvaříme doměkka dle návodu na obalu, pak je propláchnuté vmícháme do omáčky
4. Přisypeme nasekanou petrželku a ještě krátce prohřejeme
5. Připravené těstoviny na talíři zdobíme nastrouhaným tvrdým sýrem.
Takto můžeme upravit i tortellini nebo agnolotti.