REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ratibořické velikonoční bochánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké krajové pokušení, připravované o Velikonocích.


Ingredience:
1 kgpolohrubé mouky
250 gpráškového cukru
250 gmásla
200 grozinek
200 gmandlí
60 gdroždí
4 dlmléka
2 dlrumu (nebo vody s rumovým aróma)
1 lžičkaroztlučených švestkových jadérek nebo hořkých mandlí
1 lžičkacitrónové kůry dobře omyté
1 lžičkasoli
6 ksžloutků
špetka badyánu
máslo na potření
práškový cukr na posypání

Postup:

1. Rozinky namočíme předem na několik dnů do rumu
2. Z droždí, části mléka, cukru a mouky připravíme kvásek
3. Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, kvásek, mouku se solí, okapané rozinky, umletá švestková jádra nebo oloupané mandle, pokrájené oloupané mandle sladké, badyán a citrónovou kůru
4. Z vypracovaného těsta uděláme 10 bochánků, které v troubě vyhřáté na 190-200 °C upečeme
5. Ještě horké je potřeme máslem a obalíme v cukru
6. Necháme vychladnout a podáváme k bílé kávě nebo čaji.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy