REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajská polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický recept na chutnou sladkokyselou polévku s chutí a vůní po použitých ingrediencích.


Ingredience:
1 lvody
2-4 lžícerajčatového protlaku
100 guvařené rýže
5 kskuliček celého pepře
3 kskuliček nového koření
1 ksbobkového listu
1 ksmenší cibule
1 ksskořice
cukr
ocet
sůl
Na jíšku:
2 lžícehladké mouky
2 lžícemásla

Postup:

1. Do vody dáme vařit rajčatový protlak, cibuli rozkrojenou na dvě půlky a koření
2. Vaříme asi 25 minut
3. Připravíme si jíšku tak, že na rozehřátém másle orestujeme, za stálého míchání, hladkou mouku
4. Polévku zahustíme jíškou, provaříme, dochutíme solí, cukrem, popřípadě octem
5. Přecedíme přes sítko a vložíme uvařenou rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy