REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajská polévka z čerstvých rajčat II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vodě spolu s kořením povařená zralá rajčata, polévka pak zahuštěná jíškou, propasírovaná přes síto, dochucená oreganem, bazalkou, cukrem a citronovou šťávou nebo octem, servírovaná s vložkou rýže nebo těstovin.


Ingredience:
1 kgrajčat
1 kscibule
2 lžícemásla
2 lžícemouky
1,5 lvody
8 kskuličky černého pepře
4 kskuliček nového koření
2 ksbobkové listy
1 kskousek celé skořice
bazalka
oregano
sůl
cukr, ocet nebo citronovou šťávu na dochucení

Postup:

1. Do hrnce dáme vařit vodu, přidáme pokrájená rajčata, všechno koření kromě bazalky a oregana
2. Zatím, co se rajčata vaří, připravíme si cibulovou jíšku; na másle orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme mouku, zarestujeme, asi po 15 minutách vaření rajčat jíšku přidáme do polévky
3. Vaříme dalších 10-15 minut
4. Horkou polévku opatrně přelijeme přes síto, propasírujeme
5. Polévku dochutíme solí, cukrem, popřípadě octem nebo citronovou šťávou, záleží na chuti rajčat, bazalkou a oreganem, jako vložku do polévky použijeme vařenou rýži nebo těstoviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy