REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajská omáčka s hovězím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené hovězí maso s omáčkou z koření, rajčatového protlaku a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 kghovězího předního bez kosti
1 ksmrkve
1kscibule
1,5 lvody
snítka tymiánu
sůl
Na omáčku:
2 lžícehladké mouky
1 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
1 lžícetřtinového cukru
4 ksbobkových listů
4 kskuliček nového koření
4 ksčerného pepře
2 ksstředně velkých rajských protlaků
2 kscibule
špetka skořice
citronová šťáva
nastrouhaná citronová kůra
sůl
Příloha:
houskový knedlík nebo těstoviny

Postup:

1. Očištěné maso svážeme do rovnoměrně vysokého a silného válečku, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme oloupanou mrkev, oloupanou přepůlenou cibuli, tymián, sůl a vaříme doměkka (zhruba 1 hodinu až 1,5 hodiny)
2. Měkké maso vyjmeme, necháme zchladnout a nakrájíme na plátky, vývar přecedíme a uchováme
3. V hrnci na rozehřátém másle i oleji osmahneme oloupané na drobno nakrájené cibule, přidáme bobkové listy, kuličky pepře i nového koření a krátce osmahneme
4. Přidáme hladkou mouku a opečeme do světlé jíšky, vsypeme cukr, po 1 minutě vmícháme rajské protlaky, prohřejeme, podle potřeby zředíme vývarem z masa, koření vyndáme, dochutíme solí, skořicí a citronovou šťávou i na jemno nastrouhanou kůrou
5. Podáváme s masem a houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy