Červená polévka typické vůně a chuti připravená z rajčatového protlaku, vody, cibule, cukru a koření.
Ingredience:
1,5 l | vody |
1/8 l | rajčatového protlaku |
45 g | tuku |
45 g | hladké mouky |
1 ks | menší cibule |
bobkový list | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku (viz jíšky)
2. Do osmažené světlé jíšky přidáme studenou vodu, bobkový list, sůl a přivedeme do varu
3. Pak na mírném ohni za občasného míchání vaříme cca 10 minut
4. Polévku procedíme a přidáme rajčatový protlak a vaříme ještě 10 minut
5. Před dovařením polévku přisladíme a dle chuti dochutíme solí.
Do hotové polévky můžeme přidat rýži nebo ovesné vločky. Porce polévky doporučujeme zdobit nastrouhaným sýrem.
Poznámka:Příprava jíšky viz. recept: Jíška.