REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Červená polévka typické vůně a chuti připravená z rajčatového protlaku, vody, cibule, cukru a koření.


Ingredience:
1,5 lvody
1/8 lrajčatového protlaku
45 gtuku
45 ghladké mouky
1 ksmenší cibule
bobkový list
cukr
sůl

Postup:

1. Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku (viz jíšky)
2. Do osmažené světlé jíšky přidáme studenou vodu, bobkový list, sůl a přivedeme do varu
3. Pak na mírném ohni za občasného míchání vaříme cca 10 minut
4. Polévku procedíme a přidáme rajčatový protlak a vaříme ještě 10 minut
5. Před dovařením polévku přisladíme a dle chuti dochutíme solí.

Doporučení:

Do hotové polévky můžeme přidat rýži nebo ovesné vločky. Porce polévky doporučujeme zdobit nastrouhaným sýrem.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy