REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatová polévka s rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Světle až tmavě červená polévka z čerstvých rajčat a dalších ingrediencí, servírovaná s vložkou uvařené rýže.


Ingredience:
1,25 lvody
1/4 lkysané smetany
450 grajčat
50 grýže
30 ghladké mouky
30 gtuku
1 ksmenší cibule
mletá paprika
sůl

Postup:

1. Rajčata pokrájíme na kostičky, rozvaříme ve vodě a pak je prolisujeme
2. Na tuku zpěníme na drobno pokrájenou cibuli, zapražíme moukou, zalijeme studenou vodou a za občasného míchání uvedeme do varu a vaříme na mírném ohni cca 10 minut 3. Přidáme sůl, sladkou papriku, rýži a polévku vaříme na mírném ohni až do změknutí rýže
4. Přilijeme prolisovaná rajčata a krátce povaříme
5. Polévku zjemníme kysanou smetanou.

Doporučení:

Kdo má rád sýr může přidat do polévky nastrouhaný sýr.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy