Světle až tmavě červená polévka z čerstvých rajčat a dalších ingrediencí, servírovaná s vložkou uvařené rýže.
Ingredience:
1,25 l | vody |
1/4 l | kysané smetany |
450 g | rajčat |
50 g | rýže |
30 g | hladké mouky |
30 g | tuku |
1 ks | menší cibule |
mletá paprika | |
sůl |
Postup:
1. Rajčata pokrájíme na kostičky, rozvaříme ve vodě a pak je prolisujeme
2. Na tuku zpěníme na drobno pokrájenou cibuli, zapražíme moukou, zalijeme studenou vodou a za občasného míchání uvedeme do varu a vaříme na mírném ohni cca 10 minut 3. Přidáme sůl, sladkou papriku, rýži a polévku vaříme na mírném ohni až do změknutí rýže
4. Přilijeme prolisovaná rajčata a krátce povaříme
5. Polévku zjemníme kysanou smetanou.
Kdo má rád sýr může přidat do polévky nastrouhaný sýr.
Rajčatová polévka s jogurtem
Rajčatová polévka z pasírovaných rajčat s tarhoňou a fazolemi