REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatová polévka s rýží II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vývar zahuštěný jíškou, povařený s rajčatovým protlakem, rýží a kořením, dochucený octem a cukrem.


Ingredience:
100 grajčatového protlaku
60 grýže
50 ghladké mouky
40 gtuku
1,5 lvývaru nebo vody a 1,5 kostky bujónu
2-3 kskuličky černého pepře
2 kskuličky nového koření
1 ksbobkového listu
pažitka na ozdobu
ocet
cukr
sůl

Postup:

1. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme, přidáme koření a vaříme 10 minut, za občasného zamíchání
2. Přidáme rajčatový protlak, sůl, přebranou, propláchnutou a spařenou rýži a vše vaříme, za občasného promíchání, až rýže změkne
3. Koření vyjmeme, polévku dle chuti osladíme, případně i okyselíme octem
4. Jednotlivé porce zdobíme posekanou pažitkou.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy