REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatová polévka s cizrnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z rajčat, pórku, česneku, brambor, cizrny a koření, podávaná s česnekovo-syrovými tousty.


Ingredience:
400 gplechovky cizrny
400 g x2plechovek rajčat
400 mlzeleninového vývaru
3 lžícepetrželky
1 lžícerozmarýnu
1 lžičkacukru
2 ksmrkve
1 kspórku
1 ksbrambory
1 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl
K podávání:
50 gstrouhaného eidamu
8 ksplátků toustového chleba
1 ksstroužku česneku

Postup:

1. Do velkého hrnce dáme oloupanou, na hrubo nastrouhanou bramboru i mrkve, na jemno nakrájený pórek, oloupaný, na drobno nasekaný stroužek česneku, na jemno nasekaný rozmarýn a vše zalijeme vývarem
2. Přidáme cukr, sůl, přivedeme k varu a pak necháme asi 20 minut probublávat, aby zelenina změkla
3. Do mísy vyklopíme rajčata, rozmixujeme je dohladka, přidáme do polévky, vsypeme okapanou cizrnu, promícháme, prohřejeme, zasypeme na drobno nasekanou petrželkou a podle chuti osolíme a opepříme
4. Plátky toustového chleba potřeme rozetřeným stroužkem česneku, zasypeme strouhaným sýrem, zapečeme pod grilem a podáváme s připravenou polévkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy