Rajčata nakrájená na plátky, promíchaná s ochucenou majonézou a na kolečka nakrájenou cibulí. Salát vhodný jako svačina, naservírovaný spolu s topinkami nebo slanými sušenkami. Vhodný je i jako příloha například ke grilovaným pokrmům.
Ingredience:
500 g | menších rajčat |
150 g | majonézy |
2 ks | cibule |
1 ks | citrónu |
zelená petrželka | |
špetka cukru | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Rajčata nakrájíme na čtvrtky nebo na silnější plátky, cibuli na kolečka
2. Majonézu podle chuti osolíme, přisladíme a zakápneme citronovou šťávou
3. Rajčata opatrně promícháme s majonézou a povrch salátu posypeme nasekanou petrželkou
4. Salát ihned podáváme (osolený vlhne, rajčata pustí mnoho vody a salát tak stáním zřídne a ztratí chuť).