REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčata v mojonéze

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rajčata nakrájená na plátky, promíchaná s ochucenou majonézou a na kolečka nakrájenou cibulí. Salát vhodný jako svačina, naservírovaný spolu s topinkami nebo slanými sušenkami. Vhodný je i jako příloha například ke grilovaným pokrmům.


Ingredience:
500 gmenších rajčat
150 gmajonézy
2 kscibule
1 kscitrónu
zelená petrželka
špetka cukru
pepř
sůl

Postup:

1. Rajčata nakrájíme na čtvrtky nebo na silnější plátky, cibuli na kolečka
2. Majonézu podle chuti osolíme, přisladíme a zakápneme citronovou šťávou
3. Rajčata opatrně promícháme s majonézou a povrch salátu posypeme nasekanou petrželkou
4. Salát ihned podáváme (osolený vlhne, rajčata pustí mnoho vody a salát tak stáním zřídne a ztratí chuť).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy