REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčata s cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rajčata zavařená v sladkokyselém nálevu s cibulí, česnekem a kořením.


Ingredience:
Na 8 sklenic:
3 kgrajčat
24 kskuliček černého pepře
16 kskuliček nového koření
8 ksstroužků česneku
3 ksmenších cibulí
8 lžičekhořčičných semínek
Na nálev:
2 lžičkysoli
400 mlocta
100 gcukru
1 lvody

Postup:

1. Z vody, octa, cukru a soli svaříme nálev
2. Rajčata omyjeme, cibule oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, stroužky česneku oloupeme
3. Každé rajče propíchneme vidličkou a naskládáme do připravených čistých a suchých sklenic, proložíme plátky cibule a do každé sklenice přidáme stroužek česneku, 1 lžičku hořčičného semínka, 3 kuličky černého pepře, 2 kuličky nového koření
4. Zalijeme připraveným nálevem, sklenice uzavřeme a zavařujeme 20 minut při 85 °C.

Doporučení:

Do každé sklenice můžeme přidat před zavařením 1 lžíci estragonového koření.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy