Vařené orientální cukroví.
Ingredience:
500 g | cukru |
100 g | loupaných, jemně |
sekaných mandlí | |
80 g | Solamylu |
1/2 ks | citrónu (šťáva) |
1 l | vody |
růžový olej | |
směs cukrů | |
na obalení |
Postup:
1. Svaříme cukru, šťávu z 1/
2 citrónu s 1/
2 l vody
2. Sebereme pěnu a povaříme zvolna cca 15 minut
3. Solamylu promícháme s 1/
2 l vody a za stálého míchání opatrně přiléváme do vařícího sirupu 4. Za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se hmota začne oddělovat
5. Pak odstavíme, přidáme loupané,jemně nasekané mandle a několik kapek růžového oleje a dobře promícháme
6. Vlijeme pekáče silně vymazaného olejem a necháme přes noc vychladnout
7. Druhý den vyklopíme na vál posypaný moučkovým a vanilkovým cukrem a mokrým nožem krájíme kostky, které obalujeme v cukru a dáme do košíčků.