REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ragú z hovězí oháňky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky masa se zeleninou a žampióny.


Ingredience:
1 kghovězí oháňky
nebo 500 g předního masa bez kostí
500 gmrkve
200 gžampiónů
30 gsádla
2 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
2 ksstroužků česneku
kousek celeru
mletý pepř
vývar
sůl

Postup:

1. Hovězí oháňku nasekáme na kousky a rychle opláchneme (hovězí maso pokrájíme na kousky), osolíme a obalíme v hladké mouce
2. Dáme na rozehřáté sádlo a za stálého míchání krátce podusíme
3. Potom přidáme na kolečka nakrájenou, na oleji podušenou cibuli, podlijeme trochou vývaru a dusíme pod pokličkou skoro doměkka
4. K téměř měkkému masu přidáme mrkev a celer nakrájené na nudličky, na půlky nakrájené žampióny, rozetřený česnek, opepříme a dusíme, až maso změkne
5. Při dušení maso podle potřeby podlijeme malým množstvím vývaru a občas zamícháme.

Doporučení:

– Příloha: Chleba nakrájený na kostky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy