REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Quiche z plechu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Quiche z plechu je vlastně taková počeštěná variace na původní francouzský recept. Ovšem Quiche z plechu je moc dobrý, servíruje se za studena, ale i mírně teplý, rozkrájený na menší kousky.


Ingredience:
Na těsto:
600 ghladké mouky
300 gmásla
160 gnastrouhaného sýra (čedar, parmazán)
2 ksvětší vejce
1 lžičkasoli
potravinářská fólie
papír na pečení pod i na těsto
Na náplň:
350-400 gžampionů
150-200 goblíbené mražené zeleninové směsi
300 gementálu či jiného vhodného sýra
50 gmásla
500 mlsmetany
6 ksvejce
4 ksvětší pórky
drcený pepř
pepř
sůl

Postup:
  1. Do nádoby robota nasypeme nejlépe prosátou mouku, přidáme lžičku soli, vejce, nastrouhané máslo a sýr, vypracujeme těsto, to zabalíme do potravinářské fólie, uložíme do chladničky a necháme asi 1 hodinu odležet
  2. Odleželé těsto rozválíme na obdélník o něco větší, než je plech, okraj plechu by měl totiž těsto překrývat, těsto přendáme na plech vyložený papírem na pečení, překryjeme papírem na pečení, zatížíme, pečeme 20 minut při 180 °C, pak korpus i zátěž odstraníme a pečeme dalších 5 minut, předpečený základ Quiche necháme vychladnout
  3. Připravíme si náplň; ve větší pánvi rozehřejeme máslo a něm chvíli restujeme na tenká kolečka pokrájený pórek, pak přidáme na plátky pokrájené očištěné houby a zmrzlou, ale povolenou zeleninu, vše osolíme, okořeníme pepřem a drceným kmínem, chvíli směs podusíme, bude stačit 10 až 15 minut, občas zamícháme, nakonec sundáme ze zdroje tepla, přidáme rozšlehaná vejce smíchaná s polovinou nastrouhaného tvrdého sýra a smetanou, můžeme také trochu osolit a okořenit pepřem, vše důkladně zamícháme
  4. Na základ – korpus nalijeme náplň z pánvičky, povrch posypeme zbylým nastrouhaným sýrem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30-35 minut, až náplň ztuhne.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Cheesecake tak, jak ho neznáte

Věděli jste, že cheesecake nepochází z New Yorku, tak jak si většina jeho milovníků myslí? Jeho pravé kořeny najdete až ve starověkém Řecku. Teprve odsud absolvoval cestu kolem světa, a to doslova. Pojďme se na jeho putování podívat a nahlédnout pod pokličku různým způsobům jeho přípravy.

číst dále ...

Roter Hahn: 3 způsoby jak si letos užít svátek zamilovaných, Valentýna

Večeře při svíčkách už pro vás ztrácí kouzlo a tak přemýšlíte, jak si nejzamilovanější den v roce udělat zase jedinečný? Naplánujte si na svatého Valentýna neobyčejné dobrodružství a uneste svou milovanou polovičku do hor. Tři způsoby pobytů, které mají jedno společné – Jižní Tyrolsko, jen pokaždé jinak. Nádherná krajina přímo vybízí k společnému rozjímání a odpočívání daleko od ostatních lidí, městského ruchu a povinností. Načerpejte energii a užívejte si relax v útulných a luxusních apartmánech nebo vyrazte do dechberoucí přírody kolem.

číst dále ...

Co za vás zvládnou zelené superpotraviny

Chlorella, matcha, moringa, kelp, spirulina… Cizí slova, kterým se snadno naučíte. Zelená barva je barvou živých rostlin, vegetace, růstu a života jako takového. Barva lesů, trávy a mechu nás oslňuje svojí pozitivní energií. A zrovna tak, jako je pro člověka prospěšné vyrážet ven do přírody, prospívá mu i konzumace potravin, které tuto krásu přírody utváří. Miliony rostlinných druhů se skládají z různých látek a všechny mají svůj účel. Řada druhů vypadá i dnes na pohled stejně jako před dvěma sty lety, ovšem jejich přínos pro výživu člověka už tak zajímavý není. Na řadě míst ztratila půda své minerály a dostala jiné člověkem vytvořené chemické látky, které urychlovaly po desetiletí růst především obilných monokultur.

číst dále ...

Tipy na žhavé valentýnské recepty! Nezapomeňte, že láska prochází žaludkem…

„Ze všech lásek nejupřímnější je láska k jídlu,“ pravil irský dramatik George Bernard Shaw. Inu, poněkud cynické prohlášení, ale jen těžko lze popřít, že láska a jídlo spolu úzce souvisí. Proto také ke slavení svátku svatého Valentýna neodmyslitelně patří dobrá večeře! A správným výběrem jednotlivých chodů můžete proměnit společný večer v nezapomenutelné chvíle…

číst dále ...

Nutramino protein bar – Proteinová pochoutka, která hrdě konkuruje nezdravým čokoládovým tyčinkám

Honí vás mlsná, ale nechcete zase tak úplně porušit zásady zdravého životního stylu a stravování? Tak co takhle proteinová tyčinka s vysokým obsahem bílkovin? Vyzkoušejte novinku na Košík.cz Nutramino protein bar. Pochoutka, která na první pohled připomíná nezdravé čokoládové tyčinky, ale díky svému složení se řadí k jedničkám mezi proteinovými tyčinkami. Obsahuje 20 g bílkovin ze syrovátkového i sójového izolátu a mléka, doplněných o hebký karamel, jemně strouhaný kokos nebo pořádné kousky arašídů obalených v tenké polevě z mléčné čokolády… Nezní to jako něco, co má potenciál stát se vaším oblíbeným snackem během dne či po tréninku?

číst dále ...

Neházejte luštěniny do jednoho pytle a neochuzujte se o skvělý zdroj zdraví

Luštěniny nejsou jen zelená čočka a hrách. Tato rodina je bohatá a nabízí spoustu různých chutí. Součástí jídelníčku by měla být nejen díky své variabilitě užití a chutí, ale také pro blahý vliv na naše zdraví. Moderní gastronomie luštěniny využívá často a díky tomu stále roste její popularita, a to nejen mezi vegetariány a vegany. Seznamte se s dalšími druhy luštěnin a pozvedněte jejich konzumaci v České republice, která je celosvětově podprůměrná. Nevyhýbejte se luštěninám, nevíte, o co přicházíte.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy