REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Quiche z plechu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Quiche z plechu je vlastně taková počeštěná variace na původní francouzský recept. Ovšem Quiche z plechu je moc dobrý, servíruje se za studena, ale i mírně teplý, rozkrájený na menší kousky.


Ingredience:
Na těsto:
600 ghladké mouky
300 gmásla
160 gnastrouhaného sýra (čedar, parmazán)
2 ksvětší vejce
1 lžičkasoli
potravinářská fólie
papír na pečení pod i na těsto
Na náplň:
350-400 gžampionů
150-200 goblíbené mražené zeleninové směsi
300 gementálu či jiného vhodného sýra
50 gmásla
500 mlsmetany
6 ksvejce
4 ksvětší pórky
drcený pepř
pepř
sůl

Postup:
  1. Do nádoby robota nasypeme nejlépe prosátou mouku, přidáme lžičku soli, vejce, nastrouhané máslo a sýr, vypracujeme těsto, to zabalíme do potravinářské fólie, uložíme do chladničky a necháme asi 1 hodinu odležet
  2. Odleželé těsto rozválíme na obdélník o něco větší, než je plech, okraj plechu by měl totiž těsto překrývat, těsto přendáme na plech vyložený papírem na pečení, překryjeme papírem na pečení, zatížíme, pečeme 20 minut při 180 °C, pak korpus i zátěž odstraníme a pečeme dalších 5 minut, předpečený základ Quiche necháme vychladnout
  3. Připravíme si náplň; ve větší pánvi rozehřejeme máslo a něm chvíli restujeme na tenká kolečka pokrájený pórek, pak přidáme na plátky pokrájené očištěné houby a zmrzlou, ale povolenou zeleninu, vše osolíme, okořeníme pepřem a drceným kmínem, chvíli směs podusíme, bude stačit 10 až 15 minut, občas zamícháme, nakonec sundáme ze zdroje tepla, přidáme rozšlehaná vejce smíchaná s polovinou nastrouhaného tvrdého sýra a smetanou, můžeme také trochu osolit a okořenit pepřem, vše důkladně zamícháme
  4. Na základ – korpus nalijeme náplň z pánvičky, povrch posypeme zbylým nastrouhaným sýrem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30-35 minut, až náplň ztuhne.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Co můžete očekávat od moderních pečicích trub

Klasickou pečicí troubu není třeba dlouze představovat. Jedná se o jeden ze základních kuchyňských spotřebičů, který má doma téměř každý. Umožňuje nám nejen přípravu běžných pokrmů, ale pomůže nám také s vytvořením příjemné domácí atmosféry. Však si to jen představte, vůně nedělní svíčkové, štrúdlu nebo třeba vánočního cukroví. Kdo by to nemiloval.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku Rio Mare má rekordní účast a mediálního partnera

Soutěž Svačina roku Rio Mare vstupuje do 7. ročníku s rekordní účastí škol i studentů. I letos mladí kuchaři soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou soutěže je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální noviny Deník.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Péct, milovat, žít – autobiografická kniha cukráře Josefa Maršálka

A máme tu tip na autobiografickou knihu cukráře Josefa Maršálka s názvem Péct, milovat, žít. Tato tři slova Josefa dokonale vystihují! Kniha vypráví o jeho cestě za cukrařinou. Je plná jeho rodiny, přátel, barevných fotografií a najdete tam i oblíbené recepty.

číst dále ...

Zdravá hravá snídaně pro malé i velké

Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci. První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

číst dále ...

Proč nejíme luštěniny?

Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha národů obhajují dokonce první příčky mezi konzumovanými potravinami. Co tedy způsobuje naši nechuť ke konzumaci této jinde oblíbené součásti jídelníčku?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy