REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Quiche z plechu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Quiche z plechu je vlastně taková počeštěná variace na původní francouzský recept. Ovšem Quiche z plechu je moc dobrý, servíruje se za studena, ale i mírně teplý, rozkrájený na menší kousky.


Ingredience:
Na těsto:
600 ghladké mouky
300 gmásla
160 gnastrouhaného sýra (čedar, parmazán)
2 ksvětší vejce
1 lžičkasoli
potravinářská fólie
papír na pečení pod i na těsto
Na náplň:
350-400 gžampionů
150-200 goblíbené mražené zeleninové směsi
300 gementálu či jiného vhodného sýra
50 gmásla
500 mlsmetany
6 ksvejce
4 ksvětší pórky
drcený pepř
pepř
sůl

Postup:
  1. Do nádoby robota nasypeme nejlépe prosátou mouku, přidáme lžičku soli, vejce, nastrouhané máslo a sýr, vypracujeme těsto, to zabalíme do potravinářské fólie, uložíme do chladničky a necháme asi 1 hodinu odležet
  2. Odleželé těsto rozválíme na obdélník o něco větší, než je plech, okraj plechu by měl totiž těsto překrývat, těsto přendáme na plech vyložený papírem na pečení, překryjeme papírem na pečení, zatížíme, pečeme 20 minut při 180 °C, pak korpus i zátěž odstraníme a pečeme dalších 5 minut, předpečený základ Quiche necháme vychladnout
  3. Připravíme si náplň; ve větší pánvi rozehřejeme máslo a něm chvíli restujeme na tenká kolečka pokrájený pórek, pak přidáme na plátky pokrájené očištěné houby a zmrzlou, ale povolenou zeleninu, vše osolíme, okořeníme pepřem a drceným kmínem, chvíli směs podusíme, bude stačit 10 až 15 minut, občas zamícháme, nakonec sundáme ze zdroje tepla, přidáme rozšlehaná vejce smíchaná s polovinou nastrouhaného tvrdého sýra a smetanou, můžeme také trochu osolit a okořenit pepřem, vše důkladně zamícháme
  4. Na základ – korpus nalijeme náplň z pánvičky, povrch posypeme zbylým nastrouhaným sýrem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30-35 minut, až náplň ztuhne.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy