REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Quiche s parmskou šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jenoduchý slaný koláč. Základ připravený z TUC krekrů, másla a vejce, korpus upečený v troubě, pokladený parmskou šunkou, pórkem a sušenými rajčaty, přelitý rozšlehanými vejci smíchanými s nastrouhaným sýrem, dopečený v troubě do zatáhnutí vaječné směsi.


Ingredience:
Korpus:
200 gTUC krekrů
100 gmásla
vajíčko
Náplň:
250 mlsmetany ke šlehání
100 gparmské šunky
3 lžíceparmazánu
2 ksvejce
1/2 kspórku
1 hrstsušených rajčat
pepř
sůl
TUC mini na ozdobu

Postup:
  1. Základem je těsto ze sušenek TUC. Sušenky rozmixujte v mixéru a přidejte máslo a jedno vajíčko. Takto připravené těsto natlačte do formy a dejte péct na 10 minut do trouby vyhřáté na 180-190 °C.
  2. Mezitím si připravte náplň ze 250 ml smetany ke šlehání, 2 vajec, čerstvě mletého pepře a 3 lžic parmazánu.
  3. Do korpusu naskládejte pórek, parmskou šunku a sušená rajčata, zalijte směsí s vajíčky a pečte asi 20 minut při 190 °C, dokud směs nezezlátne.
  4. Povrch můžete ozdobit několika křupavými TUC mini.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy