REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pýchavky jako mozeček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Všechny druhy pýchavek jsou jedlé, pokud mají v mládí uvnitř bílou dužninu, nesmí začít žloutnout. Tyto mladé bílé plodnice jsou velmi chutné a dají se připravit jako mozeček. Musíme je ovšem oloupat, obal bývá tuhý.


Ingredience:
500 gmlaých pýchavek (pýchavka obecná, palicovitá, dlabaná)
4 ksvejce
1 ksvětší cibule
1 ksčevené masité papriky
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Pýchavky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky
2. Na oleji podusíme cibuli, přidáme pokrájenou papriku a pýchavky, vše dusíme do měkka
3. Nakonec do směsi rozklepneme 4 vejce a promícháme, počkáme, až vejce ztuhnou
4. Pokrm dle chuti osolíme a opepříme, podáváme teplý s čerstvým pečivem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy