REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pusinky z ovesných vloček a sušeného ovoce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené pusinky z vloček, margarínu a dalších surovin, ochucené sušeným ovocem jako meruňkami, broskvemi, či švestkami.


Ingredience:
100 gjemných ovesných vloček Emco
80 gsměsi sušeného ovoce (meruňky, broskve, švestky)
40 gkvalitního margarínu
1 lžičkatekutého sladidla stévie nebo 66 g cukru
1 ksvejce
papír na pečení, papírové košíčky

Postup:
  1. Margarín rozpustíme na pánvičce, přidáme ovesné vločky a necháme je nasát tuk, směs necháme vystydnout
  2. Sušené ovoce (nejlépe v bio kvalitě, nesířené) nakrájíme na maličké kousky
  3. Vločky smícháme s ovocem, přidáme vejce, cukr nebo sladidlo a vytvoříme kompaktní směs
  4. Pomocí čajové lžičky tvoříme malé pusinky, které dáváme na pečící papír
  5. Pečeme max. na 180 °C zhruba 20 minut, záleží na typu trouby a výšce těsta
  6. Upečené a vychladlé pusinky vložíme do barevných papírových košíčků.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy