REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Punčové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dva pláty piškotového těsta naplněné v troubě upečeným barevným těstem, potřené zavařeninou, ozdobené punčovou cukrovou polevou, servírované nakrájené na kousky.


Ingredience:
Na základní piškot:
7 lžicpolohrubé mouky
8 lžickrystalového cukru
8 lžicvody
8 ksvajec
1 sáčekkypřícího prášku
Na tříbarevné těsto:
2 hrnky (250 ml)práškového cukru
2 hrnkypolohrubé mouky
450 gpikantního džemu
250 gmásla
500 mlovocného sirupu, nejlépe malinového
100 mlrumu
2-3 lžícekakaa
1/2 sáčkukypřícího prášku
7 ksvajec
3 kspunčové polevy (polotovar Dr. Oetker)
punčové aróma
Ostatní:
papír na pečení
tuk na pomazání papíru

Postup:

1. Bílky vyšleháme, přidáme cukr, vodu, žloutky, nakonec směs rozdělíme na poloviny a rozdělanou mouku s kypřícím práškem přisypeme až těsně před pečením, z hmoty upečeme dva tenké piškoty na plechu vyloženém papírem na pečení, pečeme při 180 °C cca 15-20 minut
2. Připravíme barevné těsto; vaječné žloutky vymícháme s cukrem a máslem, přidáme mouku promíchanou s kypřícím práškem a nakonec tuhý sníh z bílků, směs rozdělíme na tři části, na žluté těsto, na hnědé (přidáme kakao) a na červené (přidáme barvivo)
3. Na plech s vymaštěným papírem na pečení lžící klademe na střídačku všechny barvy, zarovnáme a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C opět cca 20 minut
4. Jeden piškotový plát potřeme polovicí džemu, na ní položíme barevné těsto, propíchneme na několika místech vidličkou a polijeme sirupem smíchaným s rumem a punčovým aróma
5. Celý obsah tekutiny použijeme, pak znova potřeme zbylým džemem a zakryjeme druhým plátem piškotu
6. Celý povrch polijeme polevou, krájíme až po ztuhnutí, dlouhým zubatým nožem.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy