REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Punčové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dva pláty piškotového těsta naplněné v troubě upečeným barevným těstem, potřené zavařeninou, ozdobené punčovou cukrovou polevou, servírované nakrájené na kousky.


Ingredience:
Na základní piškot:
7 lžicpolohrubé mouky
8 lžickrystalového cukru
8 lžicvody
8 ksvajec
1 sáčekkypřícího prášku
Na tříbarevné těsto:
2 hrnky (250 ml)práškového cukru
2 hrnkypolohrubé mouky
450 gpikantního džemu
250 gmásla
500 mlovocného sirupu, nejlépe malinového
100 mlrumu
2-3 lžícekakaa
1/2 sáčkukypřícího prášku
7 ksvajec
3 kspunčové polevy (polotovar Dr. Oetker)
punčové aróma
Ostatní:
papír na pečení
tuk na pomazání papíru

Postup:

1. Bílky vyšleháme, přidáme cukr, vodu, žloutky, nakonec směs rozdělíme na poloviny a rozdělanou mouku s kypřícím práškem přisypeme až těsně před pečením, z hmoty upečeme dva tenké piškoty na plechu vyloženém papírem na pečení, pečeme při 180 °C cca 15-20 minut
2. Připravíme barevné těsto; vaječné žloutky vymícháme s cukrem a máslem, přidáme mouku promíchanou s kypřícím práškem a nakonec tuhý sníh z bílků, směs rozdělíme na tři části, na žluté těsto, na hnědé (přidáme kakao) a na červené (přidáme barvivo)
3. Na plech s vymaštěným papírem na pečení lžící klademe na střídačku všechny barvy, zarovnáme a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C opět cca 20 minut
4. Jeden piškotový plát potřeme polovicí džemu, na ní položíme barevné těsto, propíchneme na několika místech vidličkou a polijeme sirupem smíchaným s rumem a punčovým aróma
5. Celý obsah tekutiny použijeme, pak znova potřeme zbylým džemem a zakryjeme druhým plátem piškotu
6. Celý povrch polijeme polevou, krájíme až po ztuhnutí, dlouhým zubatým nožem.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy