REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Punčové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dva pláty piškotového těsta naplněné v troubě upečeným barevným těstem, potřené zavařeninou, ozdobené punčovou cukrovou polevou, servírované nakrájené na kousky.


Ingredience:
Na základní piškot:
7 lžicpolohrubé mouky
8 lžickrystalového cukru
8 lžicvody
8 ksvajec
1 sáčekkypřícího prášku
Na tříbarevné těsto:
2 hrnky (250 ml)práškového cukru
2 hrnkypolohrubé mouky
450 gpikantního džemu
250 gmásla
500 mlovocného sirupu, nejlépe malinového
100 mlrumu
2-3 lžícekakaa
1/2 sáčkukypřícího prášku
7 ksvajec
3 kspunčové polevy (polotovar Dr. Oetker)
punčové aróma
Ostatní:
papír na pečení
tuk na pomazání papíru

Postup:

1. Bílky vyšleháme, přidáme cukr, vodu, žloutky, nakonec směs rozdělíme na poloviny a rozdělanou mouku s kypřícím práškem přisypeme až těsně před pečením, z hmoty upečeme dva tenké piškoty na plechu vyloženém papírem na pečení, pečeme při 180 °C cca 15-20 minut
2. Připravíme barevné těsto; vaječné žloutky vymícháme s cukrem a máslem, přidáme mouku promíchanou s kypřícím práškem a nakonec tuhý sníh z bílků, směs rozdělíme na tři části, na žluté těsto, na hnědé (přidáme kakao) a na červené (přidáme barvivo)
3. Na plech s vymaštěným papírem na pečení lžící klademe na střídačku všechny barvy, zarovnáme a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C opět cca 20 minut
4. Jeden piškotový plát potřeme polovicí džemu, na ní položíme barevné těsto, propíchneme na několika místech vidličkou a polijeme sirupem smíchaným s rumem a punčovým aróma
5. Celý obsah tekutiny použijeme, pak znova potřeme zbylým džemem a zakryjeme druhým plátem piškotu
6. Celý povrch polijeme polevou, krájíme až po ztuhnutí, dlouhým zubatým nožem.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Nepostradatelná osvěžující kombinace léta: gin & tonic

Klasika všech klasik gin & tonic neboli nejlepší způsob osvěžení a podpoření dobré nálady v teplých letních dnech. Vyzkoušejte nové kombinace se středomořským Ginem Mare. Doplňte tento prémiový gin například kvalitním tonikem Thomas Henry a dopřejte si opravdu chutný a osvěžující drink.

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Grilovací sezóna je v plném proudu!

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro Vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině. Půjdeme k té druhé zprávě. Naštěstí pro nás bude o něco pozitivnější. Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

číst dále ...

Roter Hahn: Jihotyrolský knödle vládne každé sezóně

Jihotyrolští farmáři své hosty každý den hýčkají domácími delikatesami. Ať je léto nebo zima, sezóna si žádá svůj vlastní recept na národní pokrm – „knödle,“obdobu našeho českého plněného knedlíku na slano či na sladko. Běžně ho můžete ochutnat v lokální kuchyni, šenku či na statku svého farmáře. Ať je velký, malý, se špekem, s ovocem, se zeleninou, každá sezóna je v Jižním Tyrolsku zkrátka sezóna knedlíků.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou. Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností. V dnešní době, kdy se stále častěji ubíráme k přírodě, je však více než nasnadě dát pohance šanci. Je totiž zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek, které na náš organismus působí velice prospěšně. Věděli jste, že pohanka nepatří do skupiny obilovin, ale mezi tzv. pseudocereálie? Běžně se však v jídelníčku užívá jako obilovina (navíc bezlepková), z níž lze vařit nasladko i naslano.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy