REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Punčové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dva pláty piškotového těsta naplněné v troubě upečeným barevným těstem, potřené zavařeninou, ozdobené punčovou cukrovou polevou, servírované nakrájené na kousky.


Ingredience:
Na základní piškot:
7 lžicpolohrubé mouky
8 lžickrystalového cukru
8 lžicvody
8 ksvajec
1 sáčekkypřícího prášku
Na tříbarevné těsto:
2 hrnky (250 ml)práškového cukru
2 hrnkypolohrubé mouky
450 gpikantního džemu
250 gmásla
500 mlovocného sirupu, nejlépe malinového
100 mlrumu
2-3 lžícekakaa
1/2 sáčkukypřícího prášku
7 ksvajec
3 kspunčové polevy (polotovar Dr. Oetker)
punčové aróma
Ostatní:
papír na pečení
tuk na pomazání papíru

Postup:

1. Bílky vyšleháme, přidáme cukr, vodu, žloutky, nakonec směs rozdělíme na poloviny a rozdělanou mouku s kypřícím práškem přisypeme až těsně před pečením, z hmoty upečeme dva tenké piškoty na plechu vyloženém papírem na pečení, pečeme při 180 °C cca 15-20 minut
2. Připravíme barevné těsto; vaječné žloutky vymícháme s cukrem a máslem, přidáme mouku promíchanou s kypřícím práškem a nakonec tuhý sníh z bílků, směs rozdělíme na tři části, na žluté těsto, na hnědé (přidáme kakao) a na červené (přidáme barvivo)
3. Na plech s vymaštěným papírem na pečení lžící klademe na střídačku všechny barvy, zarovnáme a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C opět cca 20 minut
4. Jeden piškotový plát potřeme polovicí džemu, na ní položíme barevné těsto, propíchneme na několika místech vidličkou a polijeme sirupem smíchaným s rumem a punčovým aróma
5. Celý obsah tekutiny použijeme, pak znova potřeme zbylým džemem a zakryjeme druhým plátem piškotu
6. Celý povrch polijeme polevou, krájíme až po ztuhnutí, dlouhým zubatým nožem.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Jedinečné dubnové recepty, které potěší celou rodinu

Čeho není nikdy dost? Nových receptů! Na duben si pro vás Akademie kvality připravila výživné pokrmy plné bílkovin, vitaminů a minerálů. Nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale zároveň podpoří imunitu. V každém z nich bude minimálně jedna z těchto surovin: vejce, slanina, máslo, jogurt nebo pečivo. Typické snídaňové ingredience, které jsou ovšem využitelné i k obědu, večeři a svačině. A nezapomínejte, že se chuť pokrmu odvíjí od kvality použitých surovin. S jejich výběrem mohou pomoci loga kvality, jakými jsou např. Klasa a Regionální potravina.

číst dále ...

Velikonoční menu může být pestré! Vyzkoušejte rybu nebo speciality z různých koutů Evropy

Velikonoce nemusí být jen o kuřeti s nádivkou a sladkém beránkovi, i když je máme všichni rádi. Občas se vyplatí experimentovat a pustit do kuchyně čerstvý vítr. A jaro je k tomu přímo stvořené. Co třeba oprášit starý český zvyk a připravit na Velký pátek pokrm z ryby? I v mnoha evropských zemích je velikonoční kuchyně plná výtečných jídel, které stojí za to ochutnat. Naláká vás italský koláč se špenátem nebo dorůžova upečené jehněčí stehýnko po francouzsku? Autentičnost kulinářského zážitku ještě podpořte lokálními nápoji a nudit se nebudete!

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Nejlepší řízky na světě? Smažené na řepkovém oleji!

Vepřový, telecí, kuřecí či vídeňský, který je ten nejlepší? Láska k řízkům nezná u Čechů hranic. Stejně tak i způsoby jejich přípravy. Nejčastěji je připravujeme na oleji, sádle či másle. Která z těchto variant je ale nejzdravější?

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Restaurace Styl&Interier čelí krizi přípravou obědů zdarma pro zdravotníky nemocnice Na Bulovce #jidloprobulovku

Vyhlášený nouzový stav a s ním spojená nejistota znamená pro většinu restauračních provozů boj o holé přežití. Čelit nečekané situaci bezplatnou pomocí zdravotníkům nemocnice Na Bulovce se rozhodl pan Marek Dudák, majitel oblíbeného bistra Styl&Interier v centru Prahy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy