REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Punčové řezy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vrstvách vyskládané pečené dvoubarevné pláty piškotového těsta, potřené ovocným rozvarem a kvalitní zavařeninou, povrch dezertu pak ozdobený citronovou polevou. Odleželý moučník servírovaný rozkrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
Na těsto:
250 ghladké mouky
250 gkrupicového cukru
100 gHera máslová příchuť
10 ksvajec
Rozvar na promáčení korpusu:
500 gkrupicového cukru
300 mlvody
200 mlrumu
2 kscelé skořice
2 kspomeranče
2 ksjablka
šťáva ze dvou citronů
Ostatní:
papír na pečení, dva plechy, potravinářské barvivo nebo červené víno

Postup:

1. Vejce vyšleháme společně s cukrem do bílé hladké pěny a poté všleháme rozpuštěný horký tuk Hera máslová příchuť, nakonec opatrně stěrkou vmícháme prosátou hladkou mouku
2. Těsto rozetřeme na pečícím papírem vyložený plech, tak abychom z dávky upekli dva tenčí pláty a jednu silnější buchtu, pečeme na 200 °C tak 15 minut
3. Cukr s vodou dáme do hrnce a přidáme na větší kousky nakrájené ovoce, šťávu z citronu a skořici a vaříme cca 20 minut, dokud se rozvar nezredukuje na polovinu, poté sundáme z ohně a necháme mírně schládnout
4. Po schlazení přecedíme a přilijeme rum
5. Hotový rozvar rozdělíme na polovinu a jednu část obarvíme červenou potravinářskou barvou, případně můžeme docílit červeného rozvaru uvařením dávky podle receptu a zaměníme vodu za červené víno, punčový řez tak dostane nový rozměr
6. Dva upečené pláty potřeme kvalitní zavařeninou a silnější buchtu prokrojíme na polovinu
7. Do vysokého pekáče vložíme plát potřený zavařeninou a na něj položíme jednu polovinu buchty, kterou prolijeme teplým cukrovým rozvarem
8. Poté položíme druhou část buchty a prolijeme rozvarem druhé barvy, je důležité rozvarem nešetřit
9. Přikryjeme druhým plátem potřeným zavařeninou a na povrch přiložíme pečící papír, zatížené druhým plechem se zátěží dáme minimálně na jeden den do lednice
10. Odleželý punčový řez poté otočíme tak, že hluboký pekáč bude navrch a vyklopíme.
11. Potřeme citronovou polevou, po jejím ztuhnutí moučník nakrájíme na jednotlivé řezy a podáváme.

Poznámka:

Zdroj: www.vseomargarinech.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy