REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Punčové řezy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vrstvách vyskládané pečené dvoubarevné pláty piškotového těsta, potřené ovocným rozvarem a kvalitní zavařeninou, povrch dezertu pak ozdobený citronovou polevou. Odleželý moučník servírovaný rozkrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
Na těsto:
250 ghladké mouky
250 gkrupicového cukru
100 gHera máslová příchuť
10 ksvajec
Rozvar na promáčení korpusu:
500 gkrupicového cukru
300 mlvody
200 mlrumu
2 kscelé skořice
2 kspomeranče
2 ksjablka
šťáva ze dvou citronů
Ostatní:
papír na pečení, dva plechy, potravinářské barvivo nebo červené víno

Postup:

1. Vejce vyšleháme společně s cukrem do bílé hladké pěny a poté všleháme rozpuštěný horký tuk Hera máslová příchuť, nakonec opatrně stěrkou vmícháme prosátou hladkou mouku
2. Těsto rozetřeme na pečícím papírem vyložený plech, tak abychom z dávky upekli dva tenčí pláty a jednu silnější buchtu, pečeme na 200 °C tak 15 minut
3. Cukr s vodou dáme do hrnce a přidáme na větší kousky nakrájené ovoce, šťávu z citronu a skořici a vaříme cca 20 minut, dokud se rozvar nezredukuje na polovinu, poté sundáme z ohně a necháme mírně schládnout
4. Po schlazení přecedíme a přilijeme rum
5. Hotový rozvar rozdělíme na polovinu a jednu část obarvíme červenou potravinářskou barvou, případně můžeme docílit červeného rozvaru uvařením dávky podle receptu a zaměníme vodu za červené víno, punčový řez tak dostane nový rozměr
6. Dva upečené pláty potřeme kvalitní zavařeninou a silnější buchtu prokrojíme na polovinu
7. Do vysokého pekáče vložíme plát potřený zavařeninou a na něj položíme jednu polovinu buchty, kterou prolijeme teplým cukrovým rozvarem
8. Poté položíme druhou část buchty a prolijeme rozvarem druhé barvy, je důležité rozvarem nešetřit
9. Přikryjeme druhým plátem potřeným zavařeninou a na povrch přiložíme pečící papír, zatížené druhým plechem se zátěží dáme minimálně na jeden den do lednice
10. Odleželý punčový řez poté otočíme tak, že hluboký pekáč bude navrch a vyklopíme.
11. Potřeme citronovou polevou, po jejím ztuhnutí moučník nakrájíme na jednotlivé řezy a podáváme.

Poznámka:

Zdroj: www.vseomargarinech.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy