REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pufničky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těstovinové „buchtičky“ upečené v troubě, vhodné jako vložka do polévek.


Ingredience:
100 ghladké mouky
3 gdroždí
1 ksvejce
sůl
pečící papír
mouka na vál

Postup:

1. Z hladké mouky, vejce, špetky soli a droždí vypracujeme těsto, to pak rozválíme na pomoučeném vále na vyšší plát
2. Náprstkem nebo malinkým vykrajovátkem vypíchneme jednotlivé pufničky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova
3. Hotové těstoviny podáváme jako vložku do polévek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy