REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pudinkové řezy s broskvemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotové řezy potřené pudinkovým krémem smíchaným s tvarohem a vyšlehanou smetanou, posypané strouhanou čokoládou a ozdobené broskvemi.


Ingredience:
Na těsto:
200 gpolohrubé mouky
200 gcukru krupice
4 lžícehorké vody
4 ksvajec
tuk a hrubá mouka na plech
Na krém:
300 gkompotovaných broskví
250 gměkkého tvarohu
250 gmásla
100 gcukru krupice
650 mlmléka
2 sáčkyvanilkového pudinkového prášku
2 sáčkyvanilkového cukru
Na dohotovení:
1 sáčekztužovače do šlehačky
250 mlsmetany ke šlehání
50 gstrouhané čokolády

Postup:

1. Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem a horkou vodou, vmícháme prosátou polohrubou mouku a těsto rozetřeme na tukem vymazaný, hrubou moukou vysypaný plech, dáme do trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut
2. Z mléka, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hladký krém
3. Změklé máslo utřeme s vanilkovým cukrem, přidáme tvaroh, znovu utřeme a pak zašleháme vychladlý pudink, nakonec vmícháme na menší kousky nakrájené broskve (část necháme na ozdobení) a připravený krém rozetřeme na vychladlý korpus
4. Potom na krém rozetřeme vyšlehanou smetanu se ztužovačem a moučník nejméně 4 hodiny necháme tuhnout v chladu
5. Pak povrch posypeme strouhanou čokoládou, nakrájíme na řezy a ozdobíme broskvemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy