Piškotové řezy potřené pudinkovým krémem smíchaným s tvarohem a vyšlehanou smetanou, posypané strouhanou čokoládou a ozdobené broskvemi.
Ingredience:
Na těsto: | |
200 g | polohrubé mouky |
200 g | cukru krupice |
4 lžíce | horké vody |
4 ks | vajec |
tuk a hrubá mouka na plech | |
Na krém: | |
300 g | kompotovaných broskví |
250 g | měkkého tvarohu |
250 g | másla |
100 g | cukru krupice |
650 ml | mléka |
2 sáčky | vanilkového pudinkového prášku |
2 sáčky | vanilkového cukru |
Na dohotovení: | |
1 sáček | ztužovače do šlehačky |
250 ml | smetany ke šlehání |
50 g | strouhané čokolády |
Postup:
1. Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem a horkou vodou, vmícháme prosátou polohrubou mouku a těsto rozetřeme na tukem vymazaný, hrubou moukou vysypaný plech, dáme do trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut
2. Z mléka, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hladký krém
3. Změklé máslo utřeme s vanilkovým cukrem, přidáme tvaroh, znovu utřeme a pak zašleháme vychladlý pudink, nakonec vmícháme na menší kousky nakrájené broskve (část necháme na ozdobení) a připravený krém rozetřeme na vychladlý korpus
4. Potom na krém rozetřeme vyšlehanou smetanu se ztužovačem a moučník nejméně 4 hodiny necháme tuhnout v chladu
5. Pak povrch posypeme strouhanou čokoládou, nakrájíme na řezy a ozdobíme broskvemi.