REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pudinkové řezy III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený kakaový korpus vykrájený vykrajovačem jadřinců, zalitý dvěma pudinky, po ztuhnutí dezert dozdobený jadérky granátového jablka a čokoládou, servírovaný nakrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
Na korpus:
6 ksvajec
6 lžicpoohrubé mouky
6 lžiccukru
4 lžícečokoládového prášku
4 lžícekakaa
1 sáčekprášek do pečiva
1 sáčekvanilkový cukr
1 kelímekmléka
1 kelímekoleje
Na vanilkovou náplň:
2 sáčkyvanilkové pudinky
900 mlmléka
150gmásla
6 lžiccukru
Na čokoládovou náplň:
2 sáčkyčokoládové pudinky
100 gmásla
800 mlmléka
6 lžiccukru
Ostatní:
Čokoládové penízky a granátové jablko na ozdobu

Postup:

1. Nejprve si uděláme korpus; vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky, v míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak přimícháme metličkou olej, mléko a vařečkou zamícháme
2. Přidáme mouku s kypřícím práškem, kakaem a čokoládovým práškem, vymícháme v krásné, hustější těsto
3. Bílky vyšleháme a opatrně vmícháme sníh do hmoty
4. Vymažeme pekáček a vysypeme, vlijeme těsto a upečeme, pečeme na 180 °C asi 25 minut
5. Po vychladnutí vykrajovačem jadřinců vykrajujeme kolečka, jde to i vařečkou, hezky jedno kolečko vedle druhého
6. Připravíme si pudinky dle návodu a do teplého pudinku přidáme máslo
7. Vanilkový pudink nalijeme do dírek a na povrch, necháme ztuhnout a pak na něj nalijeme čokoládový taktéž stejným postupem připravený
8. Z jablka vyjmeme jadýrka a hojně posypeme vršek, můžeme přidat i pár čokoládových peciček, necháme ztuhnout, nejlépe, do druhého dne.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy