REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pudinkové řezy III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený kakaový korpus vykrájený vykrajovačem jadřinců, zalitý dvěma pudinky, po ztuhnutí dezert dozdobený jadérky granátového jablka a čokoládou, servírovaný nakrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
Na korpus:
6 ksvajec
6 lžicpoohrubé mouky
6 lžiccukru
4 lžícečokoládového prášku
4 lžícekakaa
1 sáčekprášek do pečiva
1 sáčekvanilkový cukr
1 kelímekmléka
1 kelímekoleje
Na vanilkovou náplň:
2 sáčkyvanilkové pudinky
900 mlmléka
150gmásla
6 lžiccukru
Na čokoládovou náplň:
2 sáčkyčokoládové pudinky
100 gmásla
800 mlmléka
6 lžiccukru
Ostatní:
Čokoládové penízky a granátové jablko na ozdobu

Postup:

1. Nejprve si uděláme korpus; vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky, v míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak přimícháme metličkou olej, mléko a vařečkou zamícháme
2. Přidáme mouku s kypřícím práškem, kakaem a čokoládovým práškem, vymícháme v krásné, hustější těsto
3. Bílky vyšleháme a opatrně vmícháme sníh do hmoty
4. Vymažeme pekáček a vysypeme, vlijeme těsto a upečeme, pečeme na 180 °C asi 25 minut
5. Po vychladnutí vykrajovačem jadřinců vykrajujeme kolečka, jde to i vařečkou, hezky jedno kolečko vedle druhého
6. Připravíme si pudinky dle návodu a do teplého pudinku přidáme máslo
7. Vanilkový pudink nalijeme do dírek a na povrch, necháme ztuhnout a pak na něj nalijeme čokoládový taktéž stejným postupem připravený
8. Z jablka vyjmeme jadýrka a hojně posypeme vršek, můžeme přidat i pár čokoládových peciček, necháme ztuhnout, nejlépe, do druhého dne.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Grilovací sezóna je v plném proudu!

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro Vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině. Půjdeme k té druhé zprávě. Naštěstí pro nás bude o něco pozitivnější. Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

číst dále ...

6 rad, jak ugrilovat tofu

Vůně hořícího dřevěného uhlí, grilovaného masa a čerstvých bylinek … grilovací sezóna je v plném proudu, tak co si ji letos trochu zpestřit veganskou lahůdkou. Už jste zkoušeli grilované tofu? Přinášíme vám 6 užitečných rad, jak správně připravit a ugrilovat tuto sójovou pochoutku.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou. Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností. V dnešní době, kdy se stále častěji ubíráme k přírodě, je však více než nasnadě dát pohance šanci. Je totiž zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek, které na náš organismus působí velice prospěšně. Věděli jste, že pohanka nepatří do skupiny obilovin, ale mezi tzv. pseudocereálie? Běžně se však v jídelníčku užívá jako obilovina (navíc bezlepková), z níž lze vařit nasladko i naslano.

číst dále ...

3 sýry, se kterými zazáříte na zahradní párty

Kdo říká, že na zahradních párty a grilovačkách musí mezi servírovanými jídly hrát ústřední roli grilované maso. Jsou i jiné a mnohdy chuťově zajímavější pokrmy, kterými můžete hosty překvapit. Máme pro vás tipy na tři sýry, které nesmějí chybět mezi letním pohoštěním. Vyzkoušejte je a buďte za báječnou hostitelku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy