Piškotové těsto polité pudinkovým kakaovým krémem, upečené dorůžova.
Ingredience:
200 g | polohrubé mouky |
200 g | moučkového cukru |
100 ml | oleje |
100 ml | vody |
4 ks | vajec |
1 ks | sáčku kypřicího prášku |
1 ks | sáčku vanilinového cukru |
tuk a strouhanka na plech | |
Na pudinkový krém: | |
750 ml | mléka |
100 g | krupicového cukru |
2 ks | sáčků kakaového pudinkového prášku |
Postup:
1. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do hladké pěny, přilijeme vodu, olej a znovu vyšleháme, pak vmícháme prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a nakonec zlehka tuhý sníh z bílků vyšlehaný s vanilinovým cukrem
2. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech s vyšším okrajem o velikosti 40×35 cm rovnoměrně rozetřeme připravené těsto
3. Z mléka, krupicového cukru a kakaových pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který ještě horký nalijeme lžící různými směry na povrch těsta
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 45 minut dorůžova
5. Po upečení necháme moučník vychladnout na plechu, pak nakrájíme a podáváme.