REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pudinkové řezy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotové těsto polité pudinkovým kakaovým krémem, upečené dorůžova.


Ingredience:
200 gpolohrubé mouky
200 gmoučkového cukru
100 mloleje
100 mlvody
4 ksvajec
1 kssáčku kypřicího prášku
1 kssáčku vanilinového cukru
tuk a strouhanka na plech
Na pudinkový krém:
750 mlmléka
100 gkrupicového cukru
2 kssáčků kakaového pudinkového prášku

Postup:

1. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do hladké pěny, přilijeme vodu, olej a znovu vyšleháme, pak vmícháme prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a nakonec zlehka tuhý sníh z bílků vyšlehaný s vanilinovým cukrem
2. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech s vyšším okrajem o velikosti 40×35 cm rovnoměrně rozetřeme připravené těsto
3. Z mléka, krupicového cukru a kakaových pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který ještě horký nalijeme lžící různými směry na povrch těsta
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 45 minut dorůžova
5. Po upečení necháme moučník vychladnout na plechu, pak nakrájíme a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy