Sladká pochoutka z kynutého těsta s pudinkovou náplní.
Ingredience:
1 kg | polohrubé mouky |
100 g | cukru krupice |
1 ks | kostky kvasnic |
1/2 lžičky | soli |
3 lžíce | oleje |
1/2 l | mléka |
3 ks | bílků (sníh) |
Náplň: | |
1/2 l | mléka |
1 ks | pudinkového prášku |
250 g | cukru |
250 g | tuku (Hera) |
3 lžíce | kakaa |
Postup:
1. V mléce rozpustíme cukr, rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek
2. Do mísy dáme mouku, sůl, olej
3. Přidáme vykynutý kvásek a vymícháme těsto
4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáme do těsta, pak necháme na teplém místě vykynout
5. Připravíme si náplň: z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, přidáme kakao a cukr, do teplého pudinku přimícháme Heru a necháme vychladnout 6. Z těsta vytvoříme 8 bochníků, vyválíme, potřeme pudinkovou náplní a zavineme do dlouhých válečků
7. Potom zaplétáme vždy dva válečky do sebe (jako vánočku), potřeme žloutkem a dáme na tukem vymazaný plech
8. Pečeme na 170 °C dozlatova.