REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pudinková žemlovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké mlsání z pudinku, tvarohu, vánočky, jablek …. a čokoládové polevy.


Ingredience:
1 kscelé vánočky
4 ksoloupaných jablek
2 ksvajíček
1 sáčekvanilkového pudinku
1 sáčekvanilkového cukru
250 ghrudkovitého tvarohu
1 lmléka
čokoládová poleva
cukr krystal

Postup:

1. Z 0,5 l mléka, 3 lžic cukru a vanilkového pudinku uvaříme pudink (postupujeme dle návodu na obalu)
2. Oloupaná jablka nastrouháme
3. Tvaroh smícháme s jedním vajíčkem, vanilkovým cukrem a lžičkou cukru krystalového
4. Plátky vánočky vyskládáme na široké nádoby vedle sebe, do zbývajícího mléka zamícháme, vejce, 1 lžičku cukru, ochuceným mlékem vánočky přelijeme
5. Do zapékací, máslem vytřené misky vyskládáme první část máčené žemlovky, rozložíme nastrouhaná jablka, nalijeme uvařený pudink, opatrně rozprostřeme připravený tvaroh, nakonec rozložíme vedle sebe zbylé plátky namočené žemlovky
6. Připravenou žemlovku dáme péct do trouby vyhřáté na 180-190 °C, pečeme tak dlouho, dokud povrch žemlovky pěkně nezezlátne
7. Vychladlou žemlovku postříkáme čokoládovou polevou a můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy