REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pudinkáče s malinovým pudinkem a se sněhem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělé kynuté pečivo upečené v troubě dozlatova, plněné ochuceným pudinkem a bílkovým sněhem.


Ingredience:
Na těsto:
400 ghladké mouky
17 gkvasnic
10 lžičekcukru
1/4 lmléka
2 dcloleje
3 ksžloutky
špetka soli
Na pudink:
3 sáčkypudinky
3/4 lmléka
4 lžícecukru
3/4 kskostky másla
Na bílkový sníh:
3 ksbílky
cukr dle chuti

Postup:

1. Do pekárny dáme ingredience v tomto pořadí: 1/
4 l mléka, 2 dcl oleje, 3 žloutky, 40 dkg hladké mouky, 10 lžiček cukru, špetku soli a asi 17 g kvasnic, necháme vymíchat těsto, z kterého uděláme válečky, ty v polovině ohneme kolem prstu a smotáme, nechám na plechu chvíli nakynout, nezapomeneme potřít vejcem
2. Pečeme při 180 °C asi 12-15 minut, vychladlé rozkrojíme a naplníme pudinkem připraveným z 3/
4 l mléka, 3 sáčků pudinku a 4 lžic cukru, klasicky uvaříme pudink, kdo nezná, držíme se návodu na obalu
3. Vychladlý pudink vyšleháme s povoleným máslem (3/
4 kostky)
4. Protože při pečení máme nadbytek bílků, ušleháme z nich tuhý sníh, který ochutíme cukrem a rozdělíme na nastříkaný pudink v pečivu.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám vložila na stránky facebooku paní Věra Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Veggie revoluce je tady. Přidejte se k ní i vy!

Žijeme zdravěji, o tom, co jíme, přemýšlíme a jídlo jako takové se pro mnohé dokonce stalo koníčkem a zábavou. A poptávka po vegetariánských produktech rok od roku roste. Důvodem je především rostoucí obliba zdravého životního stylu nebo snaha navyšovat příjem rostlinných proteinů na úkor proteinů živočišných.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

FOOD STYLING – Vnímejte jídlo komplexně!

Ne nadarmo se traduje, že jíme i očima. Milujete skvělé jídlo a ten okamžik, kdy vám ho v restauraci naservírují na stůl? Ta chvíle před prvním soustem, kdy vnímáte čichem a zrakem a těšíte se, až poprvé tento mnoha smyslový zážitek ochutnáte? Tento okamžik můžete od teď zažívat i doma. Nebojte se kreativity a věnujte čas i servírování. S láskou připravené a naaranžované jídlo povznese vaše chuťové zážitky na maximum!

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy