REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pudinkáče s malinovým pudinkem a se sněhem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělé kynuté pečivo upečené v troubě dozlatova, plněné ochuceným pudinkem a bílkovým sněhem.


Ingredience:
Na těsto:
400 ghladké mouky
17 gkvasnic
10 lžičekcukru
1/4 lmléka
2 dcloleje
3 ksžloutky
špetka soli
Na pudink:
3 sáčkypudinky
3/4 lmléka
4 lžícecukru
3/4 kskostky másla
Na bílkový sníh:
3 ksbílky
cukr dle chuti

Postup:

1. Do pekárny dáme ingredience v tomto pořadí: 1/
4 l mléka, 2 dcl oleje, 3 žloutky, 40 dkg hladké mouky, 10 lžiček cukru, špetku soli a asi 17 g kvasnic, necháme vymíchat těsto, z kterého uděláme válečky, ty v polovině ohneme kolem prstu a smotáme, nechám na plechu chvíli nakynout, nezapomeneme potřít vejcem
2. Pečeme při 180 °C asi 12-15 minut, vychladlé rozkrojíme a naplníme pudinkem připraveným z 3/
4 l mléka, 3 sáčků pudinku a 4 lžic cukru, klasicky uvaříme pudink, kdo nezná, držíme se návodu na obalu
3. Vychladlý pudink vyšleháme s povoleným máslem (3/
4 kostky)
4. Protože při pečení máme nadbytek bílků, ušleháme z nich tuhý sníh, který ochutíme cukrem a rozdělíme na nastříkaný pudink v pečivu.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám vložila na stránky facebooku paní Věra Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy