Skvělé kynuté pečivo upečené v troubě dozlatova, plněné ochuceným pudinkem a bílkovým sněhem.
Ingredience:
Na těsto: | |
400 g | hladké mouky |
17 g | kvasnic |
10 lžiček | cukru |
1/4 l | mléka |
2 dcl | oleje |
3 ks | žloutky |
špetka soli | |
Na pudink: | |
3 sáčky | pudinky |
3/4 l | mléka |
4 lžíce | cukru |
3/4 ks | kostky másla |
Na bílkový sníh: | |
3 ks | bílky |
cukr dle chuti |
Postup:
1. Do pekárny dáme ingredience v tomto pořadí: 1/
4 l mléka, 2 dcl oleje, 3 žloutky, 40 dkg hladké mouky, 10 lžiček cukru, špetku soli a asi 17 g kvasnic, necháme vymíchat těsto, z kterého uděláme válečky, ty v polovině ohneme kolem prstu a smotáme, nechám na plechu chvíli nakynout, nezapomeneme potřít vejcem
2. Pečeme při 180 °C asi 12-15 minut, vychladlé rozkrojíme a naplníme pudinkem připraveným z 3/
4 l mléka, 3 sáčků pudinku a 4 lžic cukru, klasicky uvaříme pudink, kdo nezná, držíme se návodu na obalu
3. Vychladlý pudink vyšleháme s povoleným máslem (3/
4 kostky)
4. Protože při pečení máme nadbytek bílků, ušleháme z nich tuhý sníh, který ochutíme cukrem a rozdělíme na nastříkaný pudink v pečivu.
Recept i s fotografií nám vložila na stránky facebooku paní Věra Skoumalová