REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Puding s jogurtem a ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z pudingového prášku, mléka a cukru uvařený puding, prochladlý smíchaný s máslem, vychladlý pak i s neochuceným bílým jogurtem, servírovaný ve formě pohárů, doplněný sezónním ovocem, oplatky či piškoty a ozdobený snítky máty.


Ingredience:
Rozpis na 6 pohárů:
1 sáčekpuding s vanilkovou příchutí
2-3 lžícecukru
1 lžícepovoleného másla
0,5 lmléka
1 kelímekneochuceného bílého jogurtu
čerstvé sezóní ovoce
piškoty, oplatky ...
snítky máty na ozdobu

Postup:

1. Připravíme puding; tak 4 lžíce mléka nalijeme do misky, přidáme 1-3 lžíce cukru a pudingový prášek, důkladně vše rozmícháme
2. Do rozehřátého mléka nalijeme předem rozmíchanou směs a za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme nejméně 1 minutu, pak necháme mírně prochladnout
3. Do vlažného pudingu zamícháme lžíci povoleného másla, pak necháme puding úplně vychladnout
4. Do hotového pudingu zamícháme kelímek jogurtu, hmotu dáme do pohárů společně s ovocem a kousky piškotu, oplatek a pod.
5. Poháry dáme do lednice důkladně vychladit a ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy