REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Provensálská rajčata

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařená, oloupaná rajčata rozkrojená na půl, půlky pak vydlabané, osolené, opepřené, posypané tymiánem a nasekaným česnekem, naplněné směsí z nastrouhaného sýra, strouhanky a nasekané petrželky, pokladené plátky másla a zapečené v troubě. Servírované jako příloha k přírodně upraveným masům.


Ingredience:
8 ksvětších rajčat
3 ksstroužky česneku
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
20 gmásla
2 lžícestrouhanky
petrželka
tymián
olej
pepř
sůl

Postup:

1. Rajčata si omyjeme, na vršku nařízneme do křížku, vložíme do misky, zalijeme vařící vodou, necháme chvilku stát, poté scedíme, oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka
2. Stroužky česneku si oloupeme a nasekáme na drobné kousky
3. Pak si vymažeme olejem zapékací misku, naskládáme půlky rajčat, vnitřky osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a nasekaným česnekem
4. Poté zapékací misku s rajčaty vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme 10 minut
5. Po 10 minutách naplníme rajčaty nastrouhaným sýrem promíchaným se strouhankou a nasekanou petrželkou, naplněná rajčata ještě poklademe plátky másla a zapečeme, dokud se sýr nerozpustí
6. Zapečená rajčata servírujeme jako přílohu k přírodním úpravám mas.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy