Tmavé těsto vyklopené a urovnané na plechu, mřížkovaně postříkané pomocí zdobícího sáčku světlým tvarohovým těstem, dezert nakonec upečený v troubě.
Ingredience:
Na tmavé těsto, podkladové: | |
2 hrnečky | polohrubé mouky |
1 hrneček | krupicového cukru |
0,5 hrnečku | vody |
0,5 hrnečku | oleje |
1 sáček | prášek do pečiva |
3 lžíce | kakaa |
4 ks | vejce |
Na světlé těsto na zdobení: | |
1 sklenice | vaničkového tvarohu |
1 balení | vanilkového pudinkového prášku |
1 sáček | vanilkového cukru |
1 ks | vejce |
cukr dle chuti | |
Ostatní: | |
mouka na vysypání plechu | |
tuk na vymazání plechu |
Postup:
1. Připravíme si tvarohové těsto; smícháme vaničkový tvaroh s pudinkovým práškem, vanilkovým cukrem a vejcem, hmotu osladíme dle chuti a necháme ji chvíli odležet
2. Na základ koláče smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem a kakaem, pak postupně vmícháme vodu, olej a nakonec i vejce, těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
3. Tvarohové těsto dáme do cukrářského sáčku a ozdobně do kříže “ušijeme prošívanou deku”, tedy vytlačíme ze sáčku na tmavou hmotu pravidelné obrazce, čtverce, obdélníky případně napříč kosočtverce
4. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 175-180 °C a pečeme asi 35-40 minut.