REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Prošívaná deka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tmavé těsto vyklopené a urovnané na plechu, mřížkovaně postříkané pomocí zdobícího sáčku světlým tvarohovým těstem, dezert nakonec upečený v troubě.


Ingredience:
Na tmavé těsto, podkladové:
2 hrnečkypolohrubé mouky
1 hrnečekkrupicového cukru
0,5 hrnečkuvody
0,5 hrnečkuoleje
1 sáčekprášek do pečiva
3 lžícekakaa
4 ksvejce
Na světlé těsto na zdobení:
1 sklenicevaničkového tvarohu
1 balenívanilkového pudinkového prášku
1 sáčekvanilkového cukru
1 ksvejce
cukr dle chuti
Ostatní:
mouka na vysypání plechu
tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Připravíme si tvarohové těsto; smícháme vaničkový tvaroh s pudinkovým práškem, vanilkovým cukrem a vejcem, hmotu osladíme dle chuti a necháme ji chvíli odležet
2. Na základ koláče smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem a kakaem, pak postupně vmícháme vodu, olej a nakonec i vejce, těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
3. Tvarohové těsto dáme do cukrářského sáčku a ozdobně do kříže “ušijeme prošívanou deku”, tedy vytlačíme ze sáčku na tmavou hmotu pravidelné obrazce, čtverce, obdélníky případně napříč kosočtverce
4. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 175-180 °C a pečeme asi 35-40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy