REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Prošívaná deka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké řezy upečené v troubě ze dvou barevných těst, ozdobené ochuceným tvarohem.


Ingredience:
2 vaničkypolotučného tvarohu
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekcukru krupice + 3 lžíce do tvarohu
1/2 hrnkuslunečnicového oleje
3 lžícepolotučného mléka
2 lžícekakaa holandského typu
1 sáčekvanilinového cukru
1 sáčekprášku do pečiva
1/2 sáčkuvanilkového pudinku
5 ksvajec
máslo na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu

Postup:

1. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, 4 žloutky utřete s cukrem
2. Mouku promícháme s kakaem, vanilinovým cukrem a práškem do pečiva a pak postupně zašleháme ke žloutkovému krému, stejně tak půl hrnku vlažné vody a olej
3. Potom ušleháme 4 bílky na tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme ke kakaové hmotě
4. Plech vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a pak do něj vylijeme kakaové těsto
5. Tvaroh rozmícháme se zbylým vajíčkem, zbylými třemi lžícemi cukru a pudinkovým práškem, podle potřeby rozředíme mlékem
6. Ochucený tvaroh dáme do zdobicího sáčku a křížem krážem jím ozdobíme kakaové těsto
7. V troubě rozehřáté na 180 °C pečeme zhruba 35 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy