REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Prnda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Regionální omáčka z některých oblastí jižních Čech.


Ingredience:
300 gsušených švestek
2 dlpřírodního červeného vína
1 hrstořechových jader
1 hrstrozinek
1 lžičkamaizeny
1 lžícecukru
voda
špetka soli

Postup:

1. Sušené švestky rozvaříme v malém množství vody a pak je protřeme přes síto
2. Přidáme cukr, sůl a tolik vína, aby vznikla hustší omáčka, kterou zahustíme maizenou rozkverlanou v trošce vody
3. Do omáčky přidáme rozinky, pokrájená ořechová jádra, povaříme a podáváme.

Doporučení:

Nejlépe se hodí s bramborovým šiškám, kynutým knedlíkům, ale též k uzenému masu nebo k rybě.

Poznámka:

Maizena – Kukuřičná moučka, respektive škrob. Slouží hlavně k přípravě tradičních pudinků a k zahušťování polévek a omáček.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy