REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přivařená polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborová polévka z jižních Čech s vložkou hub.


Ingredience:
300 gbrambor
40 gsušených hub
40 ghladké mouky
2 dlsladké smetany 33 %
2 ksvejce
kmín
kopr
ocet
voda
sůl

Postup:

1. Vyprané houby dáme vařit do osolené vody s kmínem
2. K poloměkkým přidáme oloupané pokrájené brambory a dále vaříme
3. Když jsou brambory téměř měkké, zahustíme polévku smetanou s rozkvedlanou moukou a za častého míchání dovaříme brambory doměkka
4. Nakonec do polévky rozklepneme vejce, vidličkou rozmícháme a již nevaříme
5. Okořeníme sekaným čerstvým nebo sterilovaným koprem a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy