Vepřové ledvinky opečené na cibulce, pak podušené ve vývaru doměkka.
Ingredience:
600 g | vepřových ledvinek |
80 g | cibule |
80 g | másla |
hovězí vývar | |
mletý pepř | |
mletý kmín | |
sůl |
Postup:
1. Ledvinky rozřízneme, opatrně vyřízneme žilky a tučné části, důkladně je omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky
2. V širším hrnci na rozehřátém másle orestujeme dorůžova oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mletý kmín a opékáme, dokud nezavoní, poté přidáme ledvinky, které 3 minuty zprudka opečeme (ne déle, aby neztvrdly)
3. Nakonec osolíme, opepříme, podlijeme hovězím vývarem a 5 minut podusíme.
Podáváme s chlebem, posypané na jemno nasekaným tymiánem.