REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přírodní vepřové ledvinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové ledvinky opečené na cibulce, pak podušené ve vývaru doměkka.


Ingredience:
600 gvepřových ledvinek
80 gcibule
80 gmásla
hovězí vývar
mletý pepř
mletý kmín
sůl

Postup:

1. Ledvinky rozřízneme, opatrně vyřízneme žilky a tučné části, důkladně je omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky
2. V širším hrnci na rozehřátém másle orestujeme dorůžova oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mletý kmín a opékáme, dokud nezavoní, poté přidáme ledvinky, které 3 minuty zprudka opečeme (ne déle, aby neztvrdly)
3. Nakonec osolíme, opepříme, podlijeme hovězím vývarem a 5 minut podusíme.

Doporučení:

Podáváme s chlebem, posypané na jemno nasekaným tymiánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy