REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Příprava hub dušením

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní postup při dušení čerstvých hub na pánvi či v hrnci.


Ingredience:
400-500 gčerstvě nasbíraných, očištěných hub
1 ksmenší cibule
drcený kmín
tuk
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky
2. Houby očistíme, oddělíme kloboučky od nožek a nakrájíme obojí na drobné kousky nebo plátky, použijeme jen zdravé houby!
3. Na pánvi rozpustíme kousek másla, můžeme použít i jiný tuk, či olej, přidáme cibuli, kterou krátce osmahneme, pak nasypeme houby a dusíme je, ochutíme solí a nadrceným kmínem, který pomůže lepšímu trávení organismu
4. Dusíme doměkka, cca 15 minut, občas houby promícháme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy