Tento salát podáváme jako přílohu k masitým pokrmům. Jde o výbornou přílohu plnou vitamínů, která se hodí k různě upraveným masům, ale i některým bezmasým pokrmům, například ke smaženému květáku, smaženým houbám a podobně.
Ingredience:
300 g | čínského zelí |
1 ks | menší cukety |
1 ks | větší mrkev |
1 ks | červená cibule |
vinný nebo balzamikový | |
ocet podle chuti | |
olivový olej | |
černý pepř | |
cukr | |
sůl |
Postup:
- Zelí nakrájíme na proužky, osolíme, hodinu necháme odležet.
- Cuketu nakrájíme na kolečka, osolíme, necháme 30 minut pustit vodu.
- Ze zelí a cukety slijeme vodu, promícháme. Přidáme nastrouhanou mrkev na hrubší nudličky, proužky cibule.
- Vše promícháme, ochutíme cukrem, pepřem, přidáme olivový olej, podle chuti pokapeme buď vinným, nebo balsamikovým octem a necháme hodinu rozležet.
Text i foto: D. M.