REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přílohová mrkev s kurkumou a javorovým sirupem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky mrkve nebo baby karotka dušené do měkka a ochucené kurkumou, tymiánem, citronovou šťávou a javorovým sirupem.


Ingredience:
400 gmrkve
2 lžíce másla
2 lžícejavorového sirupu
1 lžičkasušeného tymiánu
1 lžičkakurkumy
citronová šťáva
sůl
voda na podlévání

Postup:

1. Máslo rozpustíme a vložíme mrkev (nakrájenou na špalíčky – nebo baby karotku)
2. Mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou
3. Podle potřeby mírně podléváme
4. Když mrkev změkne, dochutíme ji špetkou soli, kurkumou, javorovým sirupem (nebo třtinovým cukrem), citronovou šťávou a tymiánem
5. Podáváme k pečeným masům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy