REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přiklopený koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný koláč z podušeného krůtího masa, mrkve, rajčat a dalších ingrediencí, přikrytý kynutým těstem, upečený dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
150 gpolohrubé mouky
10 gčerstvé droždí
100 mlvody
1 lžíceoleje
1 lžičkacukru
špetka soli
Na náplň:
400 gkrůtího masa
400 gsterilovaných rajčat
200 gmrkve
100 ghrášku
100 mlčerveného vína
1 lžícesezamových semínek
2 ksstroužků česneku
2 kscibule
2 ksbobkových listů
1 ksvejce
olivový olej
sušené oregano
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Ve vlažné vodě rozpustíme cukr a droždí
2. Polohrubou mouku se solí prosijeme na vál, uděláme důlek, vlijeme do něj olej, kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme zakryté kynout
3. Očištěné krůtí maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a necháme chvíli odležet
4. Oloupané cibule i česneky nasekáme na drobno, očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky
5. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme maso, přidáme cibuli, česnek, mrkev a osmahneme, vše podlijeme vínem a pomalu svaříme tekutinu na polovinu, pak přidáme hrášek, rajčata, oregano, bobkové listy, osolíme, opepříme a podusíme doměkka
6. Směs z pánve přendáme do zapékací misky, rozválené těsto na plát položíme navrch a tím misku uzavřeme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem
7. Vložíme do trouby a při 180 °C dozlatova zapečeme (asi 20 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy