REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přerovský vánoční tvaroháč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajový recept na sladký pečený moučník.


Ingredience:
750 gměkkého tvarohu
120 gpráškového cukru
1 balíčekvanilinového cukru
4-5 ksjablek
4 ksvejce
1/8 ksmásla
4 lžícemléka
3 lžícehrubé mouky
Na drobenku:
20 gmásla
1 lžícehrubé mouky
1 lžícecukru

Postup:

1. Změklé máslo, cukr, vanilinový cukr, 4 žloutky ušleháme do pěny a přidáme po částech tvaroh, vymícháme
2. Přidáme mléko, mouku a ze čtyř bílků ušlehaný tuhý sníh
3. Okrájíme a vykrájíme jablka, nakrájíme je na plátky, vymažeme máslem a vysypeme moukou dortovou formu a do ní vložíme polovinu těsta, proložíme jablky a dáme zbývající těsto, posypeme připravenou drobenkou
4. Dáme do mírně vyhřáté trouby péci asi 1 hodinu dorůžova
5. Nakonec posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy