REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pražské klobásy (jak je dělal můj strejda Emil)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční pivní klobásy vyrobené v domácích podmínkách. Recept z minulého století z oblasti kolem Ústí nad Labem.


Ingredience:
50 %libového vepřového masa
35 %tučné vepřové maso z bůčku
8 %piva 12 °
7 %housky
Na 10 kg pražských klobás navážíme:
200 gsoli
15 gmletého pepře
15 gčesneku

Postup:

K přípravě pražských klobás používáme libové maso nejlépe z vepřové plece a vepřové kýty a tučného vepřového masa z bůčku, krkovičky a ramínka. Maso opracujeme a zbavíme všech tvrdých šlach případně blan. Libové a tlusté maso meleme každé zvlášť. 1. Libové maso umeleme na strojku na jemno jednou, tučné maso umeleme rovněž tak pouze jednou
2. Do větší nádoby vložíme housky namočené v pivu a rozetřeme je tak, aby nebyly jejich kůrky zřetelné, pak do nádoby přidáme na jemno umleté libové mleté maso, směs důkladně promícháme, aby se maso spojilo s houskami a pivem v celistvou hmotu (do piva musíme dát asi tak dvě hodiny předem podrcenou kořenící směs se solí), vše pak musíme důkladně promíchat
3. Nakonec přidáme mleté tučné maso. Směs důkladně promícháme, aby tučné maso zůstalo ve hmotě v jemných zrnech.

Pivní klobásy pak můžeme připravovat několika způsoby:
Mohou se upravit podobně jako karbanátky nebo sekaná. Pokud volíme variantu karbanátky, obalíme je v mouce a opečeme v tuku po obou stranách. V případě varianty sekaná je potřeme bílkem a dáme do trouby upéct. Připravenou klobásovou směs ale také můžeme plnit do skopových střívek nebo do tenkých vepřových střev. Pokud volíme variantu střeva, po naplnění z nich odkrajujeme kousky asi 30cm dlouhé o hmotnosti asi 150 g. Tyto kousky pak zatočíme do tvaru hlemýždí ulity, kterou zpevníme propíchnutím špejlí. Obalíme je v mouce a opečeme v tuku po obou stranách.

Poznámka:

Recept nám vložil na fecebook pan František Eichler.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Adventní kalendáře pro malé i velké

Každý den nové políčko s překvapením… Adventní kalendáře milují nejen děti, ale i dospělí. A nemusí přitom ukrývat jen sladkosti, kterých máme během roku většinou dost. Přinášíme vám tipy na kalendáře, které potěší mlsné jazýčky, milovníky příběhů i každého, kdo rád relaxuje.

číst dále ...

Ochutnejte Le Tribute: perfektní nealko osvěžení pro každou příležitost

Toužíte po tekutém osvěžení a obyčejná voda už vaši žízeň neuhasí? Vyzkoušejte nápoje značky Le Tribute, předního výrobce prémiových destilátů i limonád. Zaujmou vás jeho novinka Zero Tonic, Olive Lemonade nebo Pink Grapefruit?

číst dále ...

Češi využívají catering nejvíc ve firmách a na svatby, objevují ho ale i pro setkávání s přáteli

Většina Čechů, téměř 65 % zatím nemá zkušenosti s objednáváním cateringu, ale kdyby cateringové služby plánovali využít, tak by to bylo buď na svatbu – téměř 57 % nebo na firemní akci 51 %. Za klíčové parametry pro výběr cateringové společnosti považují nejčastěji kvalitu jídla (63,3 %), s malým odstupem pak následuje cena (61,3 %). Aktuální průzkum společnosti IN CATERING, realizovaný agenturou Ipsos na vzorku 509 respondentů ve věku 18 až 65 let odhalil i to, že občas catering využívá 30 % respondentů a obliba této gastronomické služby postupně roste, a to i na nefiremní akce.

číst dále ...

Strašidelné halloweenské recepty. TOP výběr 16 čarodějnických receptů na Halloween nejen pro děti!

Tradiční jídlo na Halloween je čím dál více oblíbenější i v našich končinách. A není divu, hlavně pro děti lze připravit kouzelné halloweenské recepty například z listového těsta, nachystat strašidelné jednohubky, polévky s pavučinou, ale i další pochutiny vhodné na halloweenské menu. Ovšem i halloweenské párty pro dospělé může nabídnout různé, i netradiční, halloweenské pokrmy. V tomto článku vám nabídneme TOP výběr těch nejlepších halloweenských receptů, které máme uložené v naší databázi receptů internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Na asijský drink

Restaurace PRU58 láká na jedinečný zážitek, kde se setkává moderní asijská kuchyně s bohatou nabídkou exotických nápojů. Tamní drinky každého přenesou přímo do srdce Asie, kde tradice a inovace jdou ruku v ruce.

číst dále ...

Ovocné šťávy: zdravý návyk nebo výživový prohřešek?

Čerstvé ovocné šťávy a smoothies zažívaly na prahu tohoto milénia nevídaný boom. Proslavili je různé „detoxikační“ programy a diety, smoothie bary i celebrity. Postupem času nadšení z „tekutého ovoce“ trochu opadlo a kvůli obsahu cukru začalo být jejich místo v jídelníčku dokonce zpochybňováno. Jsou tedy ovocné šťávy zdravou volbou, anebo výživovým prohřeškem?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.