REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pražské brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky povařeného vepřového bůčku smíchané s vařenými bramborami a vajíčky.


Ingredience:
1,5 kgbrambor
0,5 kguzeného vepřového bůčku
5 ksvajíček
2 kscibule
sádlo
mletý černý pepř
sůl
voda na uvaření brambor a masa
pažitka na ozdobu

Postup:

1. Uzený vepřový bůček opláchneme a uvaříme doměkka, pak ho necháme vychladnout, vykostíme a nakrájíme na menší kostky
2. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky
3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, osmahneme ji v hrnci na rozpáleném sádle dorůžova
4. K cibuli přidáme nakrájený bůček, brambory nakrájené na plátky, osolíme a dochutíme pepřem, vše osmahneme za občasného promíchání
5. Vidličkou rozkvedláme vajíčka, přilijeme je na brambory, pokrm mícháme tak dlouho, až se vejce srazí
6. Hotový pokrm zdobíme nasekanou pažitkou.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Zeleninové saláty, okurky, rajčata.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy